Vichyssoise
Vichyssoise jest bezglutenowe i lacto ovo Wegetariańskie przepis z 6 porcjami. Jedna porcja zawiera 391 kalorii, 12g białka, oraz 22g tłuszczu. Na 1,63 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 536 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz masło, ziemniaki Yukon gold, cebulę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Świetnie sprawdza się jako przystawka. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Z łyżeczką wynik 0%, to danie jest improvable. Vichyssoise, Vichyssoise, oraz Vichyssoise są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Podgrzewaj masło, aż zacznie brązowieć: w dużym garnku (6-quart) podgrzewaj masło na średnim ogniu, aż się roztopi i spieni się. Kontynuuj podgrzewanie, aż piana trochę opadnie, a masło po prostu zacznie brązowieć.
Podsmażyć pory i cebulę: natychmiast wrzucić pokrojone pory i cebulę. Wymieszać do pokrycia z masłem. Gotować przez kilka minut, w razie potrzeby zmniejszając ogień do średniego, aż pory i cebula będą przezroczyste i zwiędną.
Dodajemy ziemniaki, wodę lub bulion, sól, gotujemy na wolnym ogniu:
Dodać posiekane ziemniaki, sól i wodę lub wywar. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć do gotowania na wolnym ogniu. Gotować, częściowo przykryte przez 30-40 minut, aż ziemniaki zostaną całkowicie ugotowane.
Przecier do gładkości: przecier za pomocą blendera zanurzeniowego lub pracując partiami, zmiksuj w blenderze. (Ostrożnie! Gorącymi płynami napełnij blender tylko 1/3 drogi i przytrzymaj Blender dłonią podczas mieszania.) Przecier aż do całkowitego wygładzenia.
Jeśli chcesz jeszcze bardziej gładką zupę, możesz wykonać dodatkowy krok tłoczenia przecieru przez sito z gumową szpatułką.
Ostudzić i wymieszać z kwaśną śmietaną i bitą śmietaną: pozostawić do ostygnięcia nieco przed wymieszaniem z kwaśną śmietaną i bitą śmietaną. Pozostawić do całkowitego ostygnięcia i schłodzić w lodówce. Zupa powinna być podawana tuż poniżej temperatury pokojowej (może 65 ° F lub 18 ° C). Jeśli jest za zimno, nie smakuje tak dobrze.
Dodaj więcej soli do smaku.
Podawać udekorowane posiekanym świeżym szczypiorkiem.