Vichyssoise

Vichyssoise
Vichyssoise jest bezglutenowe i lacto ovo Wegetariańskie przepis z 6 porcjami. Jedna porcja zawiera 391 kalorii, 12g białka, oraz 22g tłuszczu. Na 1,63 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 536 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz masło, ziemniaki Yukon gold, cebulę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Świetnie sprawdza się jako przystawka. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Z łyżeczką wynik 0%, to danie jest improvable. Vichyssoise, Vichyssoise, oraz Vichyssoise są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
Podgrzewaj masło, aż zacznie brązowieć: w dużym garnku (6-quart) podgrzewaj masło na średnim ogniu, aż się roztopi i spieni się. Kontynuuj podgrzewanie, aż piana trochę opadnie, a masło po prostu zacznie brązowieć.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
2
Podsmażyć pory i cebulę: natychmiast wrzucić pokrojone pory i cebulę. Wymieszać do pokrycia z masłem. Gotować przez kilka minut, w razie potrzeby zmniejszając ogień do średniego, aż pory i cebula będą przezroczyste i zwiędną.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
Świeżo Posiekane Liście Estragonu Do DekoracjiŚwieżo Posiekane Liście Estragonu Do Dekoracji
3
Dodajemy ziemniaki, wodę lub bulion, sól, gotujemy na wolnym ogniu: 
Składniki, których będziesz potrzebować
Tuba PHILADELPHIA® Serek Z Szczypiorkiem I CebuląTuba PHILADELPHIA® Serek Z Szczypiorkiem I Cebulą
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
Gruby Wędzony Boczek Pokrojony W KostkęGruby Wędzony Boczek Pokrojony W Kostkę
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
4
Dodać posiekane ziemniaki, sól i wodę lub wywar. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć do gotowania na wolnym ogniu. Gotować, częściowo przykryte przez 30-40 minut, aż ziemniaki zostaną całkowicie ugotowane.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tuba PHILADELPHIA® Serek Z Szczypiorkiem I CebuląTuba PHILADELPHIA® Serek Z Szczypiorkiem I Cebulą
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
Gruby Wędzony Boczek Pokrojony W KostkęGruby Wędzony Boczek Pokrojony W Kostkę
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
5
Zdjąć z ognia.
6
Przecier do gładkości: przecier za pomocą blendera zanurzeniowego lub pracując partiami, zmiksuj w blenderze. (Ostrożnie! Gorącymi płynami napełnij blender tylko 1/3 drogi i przytrzymaj Blender dłonią podczas mieszania.) Przecier aż do całkowitego wygładzenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blender ZanurzeniowyBlender Zanurzeniowy
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
7
Jeśli chcesz jeszcze bardziej gładką zupę, możesz wykonać dodatkowy krok tłoczenia przecieru przez sito z gumową szpatułką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całkowicie Ugotowana Wędzona Kiełbasa Johnsonville®, Pokrojona W KostkęCałkowicie Ugotowana Wędzona Kiełbasa Johnsonville®, Pokrojona W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Duże Precle Oblane Jogurtem4 Duże Precle Oblane Jogurtem
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
8
Ostudzić i wymieszać z kwaśną śmietaną i bitą śmietaną: pozostawić do ostygnięcia nieco przed wymieszaniem z kwaśną śmietaną i bitą śmietaną. Pozostawić do całkowitego ostygnięcia i schłodzić w lodówce. Zupa powinna być podawana tuż poniżej temperatury pokojowej (może 65 ° F lub 18 ° C). Jeśli jest za zimno, nie smakuje tak dobrze.
Składniki, których będziesz potrzebować
Owocowy Roll-up (polecamy: Fruit By The Foot)Owocowy Roll-up (polecamy: Fruit By The Foot)
3 Opakowania (po 8 Uncji Każde) Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Pokrojonego W Kostkę3 Opakowania (po 8 Uncji Każde) Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Pokrojonego W Kostkę
Całkowicie Ugotowana Wędzona Kiełbasa Johnsonville®, Pokrojona W KostkęCałkowicie Ugotowana Wędzona Kiełbasa Johnsonville®, Pokrojona W Kostkę
9
Dodaj więcej soli do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
10
Podawać udekorowane posiekanym świeżym szczypiorkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeży Szczypiorekświeży Szczypiorek
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 15 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia12
Magazyn