Vermentino - Duszony Okoń Morski

Vermentino-duszony okoń morski może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 312 kalorii, 30g białka, oraz 14g tłuszczu. Na $3.7 za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz liście laurowe, oliwę z oliwek, wino i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 69%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Bas w paski z duszonym porem, pomarańczą i tymiankiem, Okoń morski i pikantny sos pomidorowy na duszonym koprze, oraz River Cottage duszony na parze okoń morski z tymiankiem i cytryną dla podobnych receptur.
Instrukcje
Używając ostrego noża, lekko przebij skórę filetów labraksa w wzór krzyżowy. Obie strony filetów z okonia morskiego przyprawiamy solą i pieprzem, a następnie bardzo lekko kurzymy mąką.
Na dużej patelni podgrzać 2 łyżki oliwy z oliwek, aż prawie do palenia.
Dodać filety z okonia morskiego, strona skóry w dół, i gotować na umiarkowanie wysokim ogniu, aż rumiane i chrupiące, o 3 protokół. Ostrożnie obrócić filety z labraksa łopatką.
Wlać białe wino na patelnię i dodać liście laurowe. Gotować filety na umiarkowanym ogniu, aż tylko gotowane przez, O 2 minuty dłużej.
Filety przełożyć na rozgrzany talerz i przykryć luźno folią aluminiową.
Dodaj wywar rybny lub sok z małży na patelni i dusić na umiarkowanie wysokim ogniu, aż sos jest lekko zmniejszona, o 2 protokół. Doprawić solą i wymieszać w pozostałej łyżce oliwy z oliwek. Łyżkę sosu nad rybą i podawać.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Seabass działa bardzo dobrze z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jednym z win, które można spróbować jest Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris. Ma 4,7 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 46 dolarów.
![Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris]()
Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris
Jasny żółty / złoty kolor, dość jasny. Wspaniały dymny aromat, typowy dla tego winogrona na wapieniu w Alzacji(brak nowego dębu w naszych winach, po prostu bardzo długi całkowity kontakt z osadem). Niektóre lekkie redukcyjne aromaty, które rzeczywiście pasują do stylu suchego Pinot-Gris. Podniebienie jest bogate i kremowe, o aksamitnej konsystencji, ale w pełni suche. Jest to łatwe wino do picia teraz, ponieważ nie ma zbędnej wagi. Wykończenie jest ładne i okrągłe, ale w pełni suche. Złożona mieszanka wapienia zapewnia doskonałą równowagę kwasową i pewną wagę. W ciągu najbliższych kilku lat powinno się ono bardzo dobrze rozwijać.