Vendakka Paalu
Vendakka Paalu wymaga ok. 35 minut od początku do końca. Na 1,93 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 2 porcje z 455 kalorii, 5G białka, oraz 39g tłuszczu każdy. Mieszanka złotych rodzynek, mielona kurkuma, sól i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Sprawdza się jako niedroga przystawka. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 68%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Vendakka Thoran - Kerala Style Okra Stir Fry-Onam Sadya s.
Instrukcje
Rozgrzać olej na dużej patelni; gotować i mieszać paprykę w gorącym oleju, aż lekko zmięknie, o 3 protokół. Wymieszać papryki jalapeno, imbir, czosnek, i liście laurowe do papryki; gotować, aż pachnące, o 2 do 3 protokół więcej. Doprawić kolendrą, czerwoną papryką, kurkumą, nasionami kminku, kardamonem, czarnym pieprzem i cynamonem; gotować i mieszać kolejne 2 minuty.
Dodaj plasterki pomidora i rodzynki do mieszaniny; kontynuować gotowanie 3 więcej minut.
Okra dokładnie wymieszać z mieszaniną do pokrycia z przyprawami.
Wymieszać mleko kokosowe i wodę razem w małej misce; wlać do mieszaniny. Przykryć patelnię i gotować pod przykryciem, aż okra będzie miękka, 8 do 10 protokół.
W razie potrzeby dodaj wodę, aby zachować wilgotność. Doprawić solą.