Vareniky
Vareniky wymaga około 1 godzina i 55 minut od początku do końca. Za 67 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis służy 36. Jedna porcja zawiera 86 kalorii, 2G białka, oraz 2G tłuszczu. 18 osób próbowało i polubiło ten przepis. Jeśli masz pod ręką borowiki, olej słonecznikowy, mąkę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz lacto ovo vegetarian dieta. Kilka osób naprawdę polubiło ten hor d ' oeuvre. Jest dostarczany przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 40%, co jest raczej złe. Wypróbuj podobne przepisy.
Instrukcje
Aby wymieszać ciasto, w misce wymieszaj mleko, olej słonecznikowy, żółtko, mąkę i 1/2 łyżeczki soli. Możesz użyć miksera elektrycznego lub zagnieść ciasto ręcznie, aż utworzy gładkie, sztywne ciasto. Uformuj ciasto w kłodę, zawiń w folię i odstaw na bok.
Suszone borowiki namoczyć w 1/2 szklanki gorącej wody przez 45 minut. W międzyczasie ugotuj ziemniaki we wrzącej osolonej wodzie, aby przykryć do miękkości, około 20 minut.
Odcedź i pozostaw do wyschnięcia na minutę lub dwie.
Posiekaj nawodnione grzyby, zachowując płyn do namaczania. Zetrzyj ziemniaki, dodając płyn do namaczania grzybów, aby zwilżyć.
Rozgrzej olej roślinny na patelni na średnim ogniu. Dodaj posiekaną cebulę; gotuj i mieszaj, aż cebula zmięknie i stanie się przezroczysta, około 5 minut. Dodaj posiekane grzyby.
Wymieszaj tłuczone ziemniaki, cebulę i grzyby; dopraw solą i pieprzem do smaku. Odłóż nadzienie na bok, rozwałkowując ciasto vareniky.
Pokrój ciasto na krążki o grubości około 3/8 cala i szerokości 2 cali (1 cm grubości i 5 cm średnicy). Spłaszcz lub zwiń każdy krążek na lekko posypanej mąką powierzchni, aby utworzyć cienkie kółko. Upuść nadzienie łyżkami stołowymi na środek każdego vareniky; Złóż ciasto na pół i ściśnij krawędź, aby uszczelnić. Powtarzaj, aż wszystkie pierogi zostaną wypełnione.
Zagotuj galon wody i łyżkę soli w dużym garnku.
Dodaj vareniky do wrzącej wody i delikatnie wymieszaj raz. Dusić, aż wszystkie pierogi wypłyną na powierzchnię, około 10 do 15 minut.
Odcedź dobrze przed podaniem.
Polecane wino: Wino Musujące, Sparkling Rose
Wino musujące i musujące różowe to świetny wybór na przystawki. Jeśli serwujesz wybór przystawek, nie możesz się z nimi pomylić. Oba są bardzo przyjazne dla żywności i uzupełniają różnorodne smaki. Viva Diva Moscato Prosecco z oceną 4,9 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 22 dolarów za butelkę.
![Viva Diva Moscato Prosecco]()
Viva Diva Moscato Prosecco
Elegancki kwiatowy bukiet z nutą świeżego krojonego chleba i brzoskwini comring na pierwszy plan.