Vadouvan kotlety jagnięce z sosem jogurtowym czosnkowym
Vadouvan Crusted kotlety jagnięce z sosem jogurtowym opiekanym czosnkiem jest bezglutenowe danie główne. Ten przepis służy 3. Na $4.89 za porcję, ten przepis okładki 37% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 76g białka, 38 g tłuszczu, oraz w sumie 705 kalorii. 28 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz tłusty jogurt, rozmaryn, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 91%. Ten wynik jest super. Spróbuj Kotlety jagnięce z czosnkiem i ziołami, Kotlety jagnięce z sosem jogurtowym, oraz Pistacjowe kotlety jagnięce z sosem wiśniowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużej torbie zip-top, połączyć jagnięcinę, vadouvan, sól, i jogurt.
Wymieszać, aż do całkowitego połączenia, następnie marynować 2 do 24 godzin (dłużej jest lepiej).
Dostosuj stojak brojlerów do trzech cali od źródła ciepła. Przesuń dużą patelnię żeliwną int brojler i podgrzewaj przez 15 minut. Podczas gdy patelnia jest ogrzewanie, połączyć oliwę z oliwek, czosnek, i rozmaryn w małym rondlu i ciepła na najniższym możliwym ogniu. Gotować, aż czosnek brązowieje i pachnie Tasty, o dziesięć minut, a następnie usunąć z ognia. Odrzuć rozmaryn.
W dużej misce, ubij razem jogurt, białko jaja, i skrobia kukurydziana, aż dokładnie połączone. Powoli wlać oliwę z oliwek, stale ubijając, aż do całkowitego włączenia. Następnie przenieść jogurt do garnka i gotować na najniższym możliwym ogniu tylko do gorąca i lekko zagęszczony, około pięciu minut. Wymieszać sok z cytryny i sól do smaku i odstawić. Sos będzie nadal gęstnieć, zwłaszcza gdy stygnie. Ogrzać podczas przygotowywania kotletów jagnięcych.
Patelnia jest wystarczająco gorąca, gdy kropla wody natychmiast wyparowuje z powierzchni.
Dodaj kotlety jagnięce, pozostawiając dużo miejsca między nimi, i broil aż rumiane, trzy do czterech minut. Odwróć i pieczeń, aż druga strona jest dobrze rumiane, kolejne trzy do czterech minut. Baranek powinien zarejestrować 57° na natychmiastowym termometrze odczytu dla średnio rzadkich.
Wyjąć kotlety i odstawić na pięć minut, a następnie natychmiast podawać z sosem jogurtowym, koperkiem i dodatkową posypką vadouvan.