Uptown Pork Chops and Apple Sauce: Pieczone polędwiczki wieprzowe z zapiekanymi jabłkami
Uptown Pork Chops and Apple Sauce: Pieczone polędwiczki wieprzowe z zapiekanką z jabłek wymagają około 55 minut od początku do końca. Ta przystawka ma 201 kalorii , 1 g białka i 11 g tłuszczu na porcję. Ten przepis jest dla 6 osób. Za 1,03 USD za porcję przepis ten pokrywa 5% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 460 osób było zadowolonych, że wypróbowało ten przepis. Ten przepis z Foodnetwork wymaga cukru, mąki, skórki z cytryny i przyprawy do grilla. Biorąc wszystko pod uwagę, uznaliśmy, że przepis ten zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 0% . Ta ocena jest bardzo zła (ale nadal możliwa do poprawienia). Wypróbuj Pork chops with apples and onions , Roast Chicken with Apples and Rosemary i Pork Chops with Apple - a taste of fall in 30 minutes dla podobnych przepisów.
Instrukcje
Zobacz jak przygotować ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 218°C.
Posmaruj polędwiczki oliwą z oliwek.
Wymieszaj przyprawę do grilla, skórkę z cytryny i tymianek. Natrzyj polędwicę mieszanką przypraw i piecz przez 25 minut.
Wyjmij i pozwól sokom opaść, a następnie pokrój pod kątem.
Rozpuść masło na patelni na średnim ogniu i smaż jabłka przez 12 do 15 minut, aż będą bardzo miękkie. Dopraw szczyptą soli i posyp mąką patelnię, wymieszaj. Wyciśnij sok z cytryny na patelnię i osłódź cukrem.
Przed podaniem ułóż jabłka na wieprzowinie.