Upiorna Panna Cotta z sosem upiornym (Panna Cotta z sosem żurawinowo-pomarańczowym)
Need a przystawka bezglutenowa? Upiorna Panna Cotta z upiornym sosem (Panna Cotta z sosem żurawinowo-pomarańczowym) może być niesamowitym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja zawiera 303 kalorie, 3G białka, oraz 26g tłuszczu. Ten przepis służy 8. Na 61 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odebrać śmietanę, cukier, sok pomarańczowy, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny i 35 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 15%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Spróbuj Panna Cotta z sosem Malinowo-pomarańczowym, Odważne wyzwanie piekarzy: wanilia Bean & Blood Orange Panna Cotta z pomarańczowym sosem z ziela angielskiego i karmelem z pomarańczy kardamon orzechowy gorzka czekolada Florentyny (bezglutenowe), oraz Panna Cotta z sosem morelowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wyposażenie specjalne: kilka ceramicznych lub silikonowych form w kształcie ducha
Dodać Panna Cotta: w bardzo małym rondlu posypać żelatynę nad wodą i odstawić około 1 minuty, aby zmiękczyć.
Podgrzej mieszaninę żelatyny na małym ogniu, aż żelatyna się rozpuści i usuń patelnię z ognia.
W dużym rondlu przynieś śmietanę, pół na pół i cukier tylko do wrzenia na umiarkowanie wysokim ogniu, mieszając.
Zdjąć patelnię z ognia i wymieszać mieszaninę żelatyny i wanilii. Mieszaninę śmietany podzielić między formy duchów i schłodzić do temperatury pokojowej. Chill formy, pokryte, co najmniej 4 godziny lub przez noc.
Zrobić sos: w małym rondlu gotować sok, świeże lub mrożone żurawiny i cukier, mieszając od czasu do czasu, aż żurawina zmięknie, około 7 minut. W blenderze mieszaninę przecieru do uzyskania gładkości (należy zachować ostrożność podczas mieszania gorących płynów).
Wlać sos przez sito do małej miski, mocno naciskając na ciała stałe i wyrzucić ciała stałe. Fajny SOS. Sos można przygotować 2 dni wcześniej i schłodzić, przykryć.
Uruchom cienki nóż wokół krawędzi każdej formy. Dip formy, 1 na raz, do miski z gorącą wodą 2 sekund i odwrócić każdą panna cotta na talerzu.
Podawać panna cottas z sosem łyżką po bokach.