Upiecz książkę: klasztorne ciasteczka
Upiecz książkę: ciastka klasztorne to Wegetariańskie deser. Ten przepis służy 36. Jedna porcja zawiera 127 kalorii, 2G białka, oraz 8G tłuszczu. Na 20 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 6 powiedziałoby, że trafiło w sedno. Jeśli masz pod ręką wodę, migdały, mąkę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 16%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Spróbuj Upiecz książkę: Bazgroły ciasteczka, Upiecz książkę: ciasteczka anyżowe, oraz Upiecz książkę: ciasteczka kruche dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177°.
Umieść migdały na blasze do pieczenia i tosty na złoty środek, 8 do 10 minut.
Wyjąć z piekarnika i ostudzić całkowicie.
Umieść matę nonstick na blasze do pieczenia lub lekko posmaruj patelnię.
Połącz 1 szklankę cukru i wody w małym rondlu, wycierając krawędzie mokrą szczotką lub mokrymi rękami, aby nie tworzyły się kryształy, i gotować, aż zmieni złoty karmelowy kolor.
Dodać migdały i szybko wymieszać żaroodporną łopatką lub drewnianą łyżką.
Wlać na przygotowaną blachę do pieczenia.
Niech ostygnie, a następnie zmielić w robocie kuchennym, aż konsystencja przypomina trochę cukru skały, ale nie proszek.
Masło utrzeć w mikserze na bladość i puszystość, następnie dodać żółtka, po kolei. W małej misce, połączyć sól i mąkę i dodać stopniowo do ciasta, skrobanie boki w razie potrzeby.
Dodaj mielone karmelizowane migdały, aż tylko połączone.
Umieścić około jednej czwartej mieszaniny między dwoma kawałkami pergaminu (rozmiar blachy do pieczenia) i rozwałkować do około 1/4 cala grubości. Utrzymując rozwałkowaną mieszaninę między arkuszami pergaminu, przenieś do blachy do pieczenia, a następnie umieść w zamrażarce na 10 minut; powtórz proces z resztą ciasta.
Usuń blachy do pieczenia z zamrażarki, jeden po drugim, zaczynając od tego, który był w zamrażarce najdłużej. Ostrożnie odklej jeden z kawałków pergaminu, aby odsłonić ciasto na ciastka, a następnie odłóż go lekko, Odwróć ciasto na ciastka i odklej drugi arkusz. (Ten krok ułatwia obsługę plików cookie.)
Wyłożyć blachę do pieczenia pergaminem.
Wyciąć 21/2-calowe kręgi ciasta (lub dowolny kształt chcesz) i umieścić na blasze do pieczenia. Powtórz proces z resztą ciasta i zbierz resztki, aby ponownie zwinąć. Skrawki można przełożyć do trzech razy. Jeśli ciasto zacznie się kleić, wrzuć do lodówki lub zamrozić na krótko.
Rozgrzej piekarnik do 177°.
Białka ubić lekko i posmarować wierzchy ciastek. Udekorować pokrojonymi w plasterki lub ściętymi migdałami i odrobiną cukru.
Piec, aż krawędzie zaczną brązowieć, o 10 protokół.
Ostudzić przez 5 minut na patelni, a następnie przenieść do stojaka z drutu, aby całkowicie ostygnąć.