Ulubiony farsz
Ulubiony farsz to dodatek dla 6 osób. Za 3,48 USD za porcję ten przepis pokrywa 42% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 1160 kalorii, 29 g białka i 41 g tłuszczu. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i kup seler, liście pietruszki, jajko i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę wegetariańską lakto ovo. Jest idealny na Święto Dziękczynienia. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 30 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 44%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Nasz ulubiony maślany nadzienie ziołowe, nadzienie do kiełbasy: mój ulubiony farsz i Nasze ulubione Guacamole.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F. Posmaruj naczynie do pieczenia o wymiarach 9 na 13 cali sprayem do gotowania.
Rozłóż chałkę i chleb kukurydziany na osobnych blachach do pieczenia i piecz, aż będą lekko przypieczone i suche; Przełożyć do dużego naczynia.
Rozgrzej masło na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodaj cebulę, czosnek i seler i gotuj, aż cebula stanie się przezroczysta, 10 do 12 minut.
Dodaj szałwię, pietruszkę i 2 szklanki bulionu z kurczaka i zagotuj.
Dodać sól do smaku i 1 łyżeczkę pieprzu.
Powstałą bulionem wlewamy chleb w misce i mieszamy drewnianą łyżką do połączenia.
W małej misce wymieszaj pozostałe 1/4 szklanki bulionu z kurczaka z jajkiem; dodać do masy farszowej i wymieszać. Na przygotowaną formę do zapiekania nakładamy farsz, delikatnie go dociskając, tak aby równomiernie się rozłożył.
Piec, aż wierzch będzie suchy i złocistobrązowy, około 1 godziny.