Ultimate toad in the hole
Ultimate toad in the hole takes about 1 godzina i 25 minut od początku do końca. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.19 za porcję. To danie główne ma 1147 kalorii, 47g białka, oraz 91 g tłuszczu na porcję. 637 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Ten przepis z BBC Good Food wymaga mąki, mąki, oleju roślinnego i boczku. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 71%, co jest całkiem dobre. Ropucha w dziurze, Ropucha W Dziurze, oraz Ropucha w dziurze są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do wentylatora 200C / 220C / Gaz
Mąkę przesiać i zrobić dobrze w środku i pęknąć w jajku. Ubić lekko, następnie stopniowo wlać połowę mleka i wody, bijąc cały czas, tworząc gładkie, gęste ciasto. Kontynuuj przez 2 minuty, a następnie wymieszaj pozostałą ciecz. (Ciasto można zrobić kilka godzin przed czasem, chociaż wbrew powszechnej opinii nie jest ulepszane przez stanie.)
Każdą kiełbasę owiń boczkiem, a następnie włóż je, rozłożone, do dużej puszki do pieczenia (najlepiej metalowej). Cebulę rozsypać i skropić olejem.
Piec przez 15-20 minut, aż boczek i kiełbaski zaczną się zabarwić, a cebula będzie zabarwiona na brązowo na brzegach.
Wyjąć z piekarnika i szybko wlać ciasto na kiełbaski. Wróć do piekarnika na kolejne 35-40 minut, aż ciasto będzie chrupiące i dobrze wyrośnie.
Na małej patelni rozgrzać olej roślinny, dodać cebulę i smażyć delikatnie przez 5 minut, aż zmięknie i lekko zabarwi. Wymieszać z mąką i gotować przez 1 minutę.
Dodać musztardę, Worcestershire lub sos sojowy i bulion i doprowadzić do wrzenia, mieszając. Dusić przez 15 minut, następnie do smaku i dodać więcej soli i pieprzu, jeśli to konieczne.
Ropuchę podawać z kapustą lub brokułami i sosem.