Ultimate Sticky Buns

Ultimate Sticky Buns
Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 278 kalorii. Na 61 centów za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 24. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka mąki uniwersalnej, syrop kukurydziany, miód i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 30%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Najlepsze Lepkie Bułeczki, Lepkie Bułeczki, oraz Lepkie Bułeczki dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Wymieszać 1/4 szklanki ciepłej wody, drożdże i szczyptę cukru w małej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
WodaWoda
DrożdżeDrożdże
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
2
Odstawić do spienionego, o 8 protokół. Za pomocą miksera elektrycznego, ubić pozostały cukier, masło, mleko w proszku i sól w dużej misce, aż dobrze wymieszane. Ubić w jajkach 1 na raz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mleko W ProszkuMleko W Proszku
MasłoMasło
CukierCukier
JajkoJajko
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
3
Wymieszać w pozostałej 3/4 szklanki ciepłej wody i mieszaniny drożdży, następnie 3 szklanki mąki, 1 szklanka na raz. Używając gumowej szpatułki, wymieszaj w 1 szklance mąki, często skrobając boki miski (ciasto będzie miękkie i lepkie).
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
WodaWoda
DrożdżeDrożdże
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzpatułkaSzpatułka
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
4
Posypać 1/4 szklanki mąki na powierzchnię roboczą i ugniatać, aż będzie gładka i elastyczna, dodając więcej mąki, jeśli jest lepka, około 8 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
5
Masło kolejną dużą miskę.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
6
Dodać ciasto; obrócić do płaszcza. Przykryć miskę folią i niech ciasto wyrośnie w ciepłym obszarze, aż podwoi się, o 2 1/2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
1
Masło dwie 10-calowe okrągłe patelnie na ciasto z 2-calowymi wysokimi bokami. Beat brązowy cukier, 1/2 szklanki masła, miód, syrop kukurydziany, i 1/4 szklanki wody w średniej misce do mieszania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Brązowy CukierBrązowy Cukier
Syrop KukurydzianySyrop Kukurydziany
MasłoMasło
MiódMiód
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
2
Rozłóż połowę glazury na dnie każdej przygotowanej patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
GlazuraGlazura
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Posypać 1 szklanka orzechów pekan na każdym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Orzeszki PekanOrzeszki Pekan
4
Rozwal ciasto. Podziel ciasto na pół.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
PunchPunch
5
Rozwałkuj każdy kawałek ciasta na posypanej mąką powierzchni roboczej do prostokąta 12x9 cali.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
RolkaRolka
6
Usuń nadmiar mąki z ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
7
Pozostałe masło rozłożyć na prostokąty ciasta, dzieląc równomiernie.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Chleb Orzechowo-rodzynkowyChleb Orzechowo-rodzynkowy
CiastoCiasto
8
Wymieszać 4 łyżeczki cukru i cynamonu w małej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
CynamonCynamon
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
9
Posypać cukrem cynamonowym prostokątami. Zaczynając od 1 długiego boku, ciasno zwiń każdy prostokąt w kłódkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier CynamonowyCukier Cynamonowy
RolkaRolka
10
Pokroić każdą kłódkę na 12 rund.
11
Umieść 12 rund, przyciąć bok w dół, w każdej przygotowanej patelni, rozstaw równomiernie. Pokrowiec z folią. (Można zrobić 1 dzień wcześniej; przechowywać w lodówce.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
PatelniaPatelnia
12
Niech bułki rosną w ciepłym obszarze, aż prawie dwukrotnie, około 1 godziny (lub 1 godziny 25 minut w lodówce).
Składniki, których będziesz potrzebować
RolkaRolka
13
Rozgrzej piekarnik do 191°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
14
Piec bułki, aż głęboki złoty kolor, o 30 protokół. Uruchom mały nóż wokół boków patelni, aby poluzować lepkie bułki. Włącz gorące bułeczki na talerz. Ostudzić około 30 minut i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
RolkaRolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
NóżNóż
PatelniaPatelnia
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje24
Ocena Zdrowia3
Magazyn