Ugotuj książkę: ziemniaki z Chile i jajecznicą

Ugotuj książkę: ziemniaki z Chile i jajecznicą
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na przystawki, więc daj gotować książkę: ziemniaki z Chile Rajas i jajecznica spróbować. Ten przepis służy 12 i kosztuje $1.21 za porcję. Jedna porcja zawiera 431 kalorii, 8G białka, oraz 40 g tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz tortille kukurydziane, masło klarowane, Serrano chiles i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 30%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Ugotuj książkę: Chile Verde, Ugotuj książkę: małże i Pizza Chile, oraz Ugotuj książkę: Potrawka ziemniaczano-Zielona Chile dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Pokroić przygotowane Poblano i Serrano chiles na 1/4-calowe paski (rajas); odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Szklanki Oleju Z Ostrej Papryki (oliwa Chili)3/4 Szklanki Oleju Z Ostrej Papryki (oliwa Chili)
Meksykańskie Chorizo WieprzoweMeksykańskie Chorizo Wieprzowe
2
Przygotuj miskę wyłożoną papierowymi ręcznikami. W dużym, ciężkim dnie garnka, dodać 1 1/2 szklanki masła klarowanego plus 1/2 szklanki oleju roślinnego i podgrzać na średnim ogniu, aż osiągnie 177° na termometrze głębokiego tłuszczu.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Cukru Demerara3 łyżki Cukru Demerara
1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
3
Dodać ziemniaki i smażyć na złoty kolor, mieszając je raz lub dwa, około 12 minut (stracą około jednej trzeciej swojej objętości). Temperatura spadnie po dodaniu ziemniaków; gdy powróci do 350 ° F, zmniejsz nieco ciepło. Uważaj, aby nie spalić ziemniaków lub oleju-mieszanka maślano-olejowa powinna wykazywać małe, a nie duże pęcherzyki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tuba PHILADELPHIA® Serek Z Szczypiorkiem I CebuląTuba PHILADELPHIA® Serek Z Szczypiorkiem I Cebulą
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
4
Podczas gdy ziemniaki smażyć, na patelni, podgrzać pozostałe 2 łyżki masła klarowanego na małym ogniu i podsmażyć pokrojoną w kostkę cebulę, aż zacznie karmelizować, o 10 protokół. Gdy cebula jest w pełni ugotowane, zwiększyć ogień do średniej-wysokiej i gotować trochę więcej do brązowych kawałków. Gdy ziemniaki są gotowe, przenieść je do miski wyłożonej papierowym ręcznikiem, aby odsączyć nadmiar oleju. Gdy są osuszone, ale nadal gorące, przenieść do miski, kurz z Chile proszku i soli, następnie dodać gotowaną cebulę i Poblano i Serrano chile paski i wrzucić, aby wymieszać wszystko razem; zachować ciepło.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Cukru Demerara3 łyżki Cukru Demerara
3/4 Szklanki Oleju Z Ostrej Papryki (oliwa Chili)3/4 Szklanki Oleju Z Ostrej Papryki (oliwa Chili)
1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania
Tuba PHILADELPHIA® Serek Z Szczypiorkiem I CebuląTuba PHILADELPHIA® Serek Z Szczypiorkiem I Cebulą
Meksykańskie Chorizo WieprzoweMeksykańskie Chorizo Wieprzowe
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
5
Aby służyć, połóż tortille obok siebie, Otwórz twarz i nakładając się na talerz. Podzielić mieszaninę ziemniaków równo między tortille i top z jajecznicą, posiekaną zieloną cebulą, i crema (lub kwaśną śmietaną). Chwyć, złóż i zjedz od razu. Lub zbuduj własne taco: ułóż tortillę, otwartą twarz, w jednej ręce. Łyżka niektórych ziemniaków i jaj, top z zielonej cebuli i crema (lub śmietany), złożyć i jeść od razu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filiżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z IndykaFiliżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z Indyka
3 Opakowania (po 8 Uncji Każde) Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Pokrojonego W Kostkę3 Opakowania (po 8 Uncji Każde) Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Pokrojonego W Kostkę
3/4 Funta Cienko Pokrojonej Pieczonej Wołowiny3/4 Funta Cienko Pokrojonej Pieczonej Wołowiny
Tuba PHILADELPHIA® Serek Z Szczypiorkiem I CebuląTuba PHILADELPHIA® Serek Z Szczypiorkiem I Cebulą
Ser Oaxacan, Podzielony Na Cienkie Paski (można Zastąpić Mozzarellą)Ser Oaxacan, Podzielony Na Cienkie Paski (można Zastąpić Mozzarellą)
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia5
Magazyn