Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na przystawki, więc daj gotować książkę: ziemniaki z Chile Rajas i jajecznica spróbować. Ten przepis służy 12 i kosztuje $1.21 za porcję. Jedna porcja zawiera 431 kalorii, 8G białka, oraz 40 g tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz tortille kukurydziane, masło klarowane, Serrano chiles i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 30%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Ugotuj książkę: Chile Verde, Ugotuj książkę: małże i Pizza Chile, oraz Ugotuj książkę: Potrawka ziemniaczano-Zielona Chile dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Pokroić przygotowane Poblano i Serrano chiles na 1/4-calowe paski (rajas); odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Limonki, Skórka Z 1, Sok Z Obu
12-15 Pomidorów, Umytych, Bez Skórki Przypominającej Papier
2
Przygotuj miskę wyłożoną papierowymi ręcznikami. W dużym, ciężkim dnie garnka, dodać 1 1/2 szklanki masła klarowanego plus 1/2 szklanki oleju roślinnego i podgrzać na średnim ogniu, aż osiągnie 177° na termometrze głębokiego tłuszczu.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Cukru Demerara
1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
Ostry Sos Z Oleju Sezamowego
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
Słonina Wieprzowa
3
Dodać ziemniaki i smażyć na złoty kolor, mieszając je raz lub dwa, około 12 minut (stracą około jednej trzeciej swojej objętości). Temperatura spadnie po dodaniu ziemniaków; gdy powróci do 350 ° F, zmniejsz nieco ciepło. Uważaj, aby nie spalić ziemniaków lub oleju-mieszanka maślano-olejowa powinna wykazywać małe, a nie duże pęcherzyki.
Podczas gdy ziemniaki smażyć, na patelni, podgrzać pozostałe 2 łyżki masła klarowanego na małym ogniu i podsmażyć pokrojoną w kostkę cebulę, aż zacznie karmelizować, o 10 protokół. Gdy cebula jest w pełni ugotowane, zwiększyć ogień do średniej-wysokiej i gotować trochę więcej do brązowych kawałków. Gdy ziemniaki są gotowe, przenieść je do miski wyłożonej papierowym ręcznikiem, aby odsączyć nadmiar oleju. Gdy są osuszone, ale nadal gorące, przenieść do miski, kurz z Chile proszku i soli, następnie dodać gotowaną cebulę i Poblano i Serrano chile paski i wrzucić, aby wymieszać wszystko razem; zachować ciepło.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Cukru Demerara
Limonki, Skórka Z 1, Sok Z Obu
1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
12-15 Pomidorów, Umytych, Bez Skórki Przypominającej Papier
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
Smażone Krewetki, Obrane
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
5
Aby służyć, połóż tortille obok siebie, Otwórz twarz i nakładając się na talerz. Podzielić mieszaninę ziemniaków równo między tortille i top z jajecznicą, posiekaną zieloną cebulą, i crema (lub kwaśną śmietaną). Chwyć, złóż i zjedz od razu. Lub zbuduj własne taco: ułóż tortillę, otwartą twarz, w jednej ręce. Łyżka niektórych ziemniaków i jaj, top z zielonej cebuli i crema (lub śmietany), złożyć i jeść od razu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filiżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z Indyka
3 Opakowania (po 8 Uncji Każde) Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Pokrojonego W Kostkę
Mrożone Wegetariańskie Kotleciki Z Kurczaka
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
Ser Oaxacan, Podzielony Na Cienkie Paski (można Zastąpić Mozzarellą)