Ugotuj książkę: Tacos z Suma z Chipotle Slaw
Gotuj książkę: Tacos sumowe z Chipotle Slaw może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten pescatariański przepis służy 1 i kosztuje 4,45 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 667 kalorii, 45g białka, oraz 21 g tłuszczu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka sosu adobo, jajko, panko i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby zużyć grubą sól morską, można śledzić to danie główne z Kora czekoladowo-migdałowa z solą morską jako deser. Jest idealny do 4 Lipca. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 75%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Gone Fishin': Sumowe Tacos Z Chipotle Slaw, Tacos z suma z Kolendrową limonką i sosem śmietanowym Chipotle, oraz Gotuj książkę: niemiecki Hot Slaw dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wrzucić kapustę i sól w durszlaku ustawionym na talerzu lub blasze do pieczenia, umieścić talerz bezpośrednio na kapuście i zważyć go ciężkim przedmiotem, takim jak duża puszka pomidorów lub fasoli, przez co najmniej 30 minut.
Połóż kilka arkuszy ręczników papierowych na blacie.
Kapustę przełożyć na ręczniki papierowe.
Zwiń ręczniki papierowe i trzymając je nad miską, użyj rąk, aby wycisnąć dodatkową wilgoć z kapusty.
Przełożyć kapustę do małej miski i dodać sos crema i adobo.
Sum dobrze doprawić z obu stron solą i pieprzem.
Jajko ubić w średniej misce, aż się połączy; rozprowadzić panko na talerzu. Posmaruj każdy kawałek sumy najpierw w jajku, a następnie w panko, pakując Panko lekko na rybę rękami, aby go przykleić.
Ułóż talerz papierowymi ręcznikami.
Wlać wystarczającą ilość oleju rzepakowego do dużej żeliwnej patelni, aby osiągnąć głębokość 1/2 cala i włączyć ciepło do średnio-wysokiej. Gdy olej zacznie migotać, dodaj rybę i smaż bez obracania, aż okruchy panko staną się głęboko złociste, 2 do 4 minut. Obrócić i smażyć na złoty kolor z drugiej strony, kolejne 2 do 4 minut.
Przenieś rybę na talerz wyłożony papierowym ręcznikiem. (Alternatywnie, Rozgrzej piekarnik do 218°. po pokryciu ryby, przenieść go do małego stojaka ustawionego na blasze do pieczenia i piec przez 10 do 12 minut, lub do lekko złoty kolor i chrupiące.)
Podczas gdy ryba jest smażenia lub pieczenia, ogrzać tortille i owinąć w folię aluminiową, aby utrzymać ciepło.
Aby tacos, połóż tortille na talerzu. Podziel paski rybne między tortille. Top z chipotle slaw, salsa verde, wycisnąć z limonki, i kolendry, i jeść.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir to moje najlepsze propozycje dla sumów. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować rozwijać Pinot Grigio. Recenzenci bardzo lubią to z 4.5 z 5 gwiazdek i cena około 15 dolarów za butelkę.
![Thrive Pinot Grigio]()
Thrive Pinot Grigio