Ugotuj książkę: soczewica z pancettą
Gotuj książkę: soczewica z Pancettan jest bezglutenowe i bezmleczne przepis z 6 porcjami. Jedna porcja zawiera 230 kalorii, 12g białka, oraz 9g tłuszczu. Na 67 centów za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i odbierz pancettę, soczewicę, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Z łyżeczką wynik 54%, to danie jest solidne. Spróbuj Ugotuj książkę: Grillowana soczewica, Ugotuj książkę: soczewica z prażonymi burakami, oraz Gotuj książkę: podstawowe soczewica Francuska dla podobnych receptur.
Instrukcje
Włóż soczewicę do średniego garnka, dodaj wodę do pokrycia przez dwa cale, i doprowadzić do gotowanego na wolnym ogniu.
Dodać warzywa, musztarda, i pancetta, zmniejszyć ogień, i gotować delikatnie, aż soczewica są po prostu miękkie, o 20 protokół.
Odcedzić, rezerwując 1/4 szklanki płynu do gotowania i przenieść do dużej miski.
Wyjąć warzywa i pancetta z soczewicy; wyrzucić warzywa. Grubo posiekać pancettę i dodać do soczewicy.
Dodaj wystarczającą ilość płynu do gotowania reserved, aby zwilżyć soczewicę, następnie dodaj olej i doprawić solą i pieprzem.
Podawać lub odstawić w temperaturze pokojowej na 1 godzinę, aby wydobyć smaki. (Soczewica może być przechowywana w lodówce do 3 dni; doprowadzić do temperatury pokojowej przed podaniem.)