Ugotuj książkę: seler Julep
Gotuj książkę: seler Julep jest bezglutenowe i wegańskie przepis z 6 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 0g białka, 0g tłuszczu, oraz w sumie 222 kalorie. Na 2,65 zł za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz cukier, nasiona selera, sól koszerna i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 10%. Ta partytura jest do poprawy. Spróbuj Ugotuj książkę: Sałatka z selera i parmezanu, Seler Julep, oraz Seler Julep dla podobnych receptur.
Instrukcje
Posiekaj seler na kawałki, włóż je do robota kuchennego z 1 łyżką cukru, nasionami selera i solą i przetwarzaj, aż seler stanie się luźnym puree. Przepuść ciecz przez sitko o drobnych oczkach, naciskając miąższ, aby uzyskać jak najwięcej smaku. Powinieneś mieć około 1/3 szklanki.
Dodaj sok z selera i pozostały cukier do małego rondla i ogrzej mieszaninę na średnim ogniu, aż cukier się rozpuści. Powinieneś mieć około 1 szklanki syropu z selera. (Pokryty folią, syrop będzie przechowywać w lodówce przez 1 tydzień.)
Napełnij sześć 9-uncjowych kubków julep do obręczy kruszonym lodem.
Dodaj 2 uncje bourbona, łyżkę soku z cytryny i 2 do 2 1/2 łyżek syropu z selera do każdej szklanki i wymieszaj. Dopełnij seltzer, w razie potrzeby, i udekoruj wierzchołkami selera, jeśli używasz.