Ugotuj książkę: Puy soczewica Galettes
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc daj gotować książkę: Puy Galettes soczewicy spróbować. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 951 kalorii, 29g białka, oraz 58 g tłuszczu każdy. Na 2,56 zł za porcję, ten przepis okładki 36% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Serious Eats ma fanów 120. Udaj się do sklepu i odbierz liście szpinaku dla niemowląt, liście laurowe, soczewicę puy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać liście laurowe można śledzić to danie główne z Urocze Babeczki Jabłkowe jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 94%. Ten wynik jest spektakularny. Podobne przepisy to Ugotuj książkę: Nektaryna i galanteria orzechowa, Ugotuj książkę: Marokańska zupa z soczewicy, oraz Gotuj książkę: soczewica i bakłażan Chili Kret.
Instrukcje
Gotować soczewicę w ćwiartce wrzącej wody z liśćmi laurowymi przez 20 do 30 minut lub do całkowitego ugotowania.
Odcedzić na sicie i odstawić.
Na małej patelni na średnim ogniu piecz nasiona kminku i kolendry przez 2 minuty lub do momentu uwolnienia aromatów. Zmiel je za pomocą moździerza i tłuczku.
Rozgrzać 1 łyżkę oliwy z oliwek na małej patelni i smażyć cebulę delikatnie przez 6 do 8 minut, lub do złotego i bardzo miękkiego.
Dodać mielone przyprawy i czosnek i gotować przez 2 Więcej minut.
Wymieszać z soczewicą i odstawić do ostygnięcia. Gdy ostygnie, wymieszać z jogurtem, szpinakiem, ziołami, sokiem z cytryny i pozostałą oliwą z oliwek. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Rozwałkuj ciasto francuskie o grubości 1 1/4 cala i wytnij cztery okręgi o średnicy około 3 cali.
Umieścić na blasze do pieczenia i przechowywać w lodówce przez 30 minut. Rozgrzej do 204°.
Posmaruj ciasto z ubitym jajkiem i piecz przez 10 do 15 minut, lub do złotego koloru na wierzchu i pod spodem. Pozostawić do ostygnięcia.
Aby służyć, umieść krążki ciasta na środku czterech talerzy do serwowania. Ułóż soczewicę wysoko na wierzchu, aby po prostu zobaczyć krawędź ciasta. Na koniec skropić oliwą z oliwek.Uwaga: możesz pominąć opiekanie i mielenie nasion, jeśli wolisz, i zamiast tego użyć gotowych mielonych przypraw; po prostu zmniejsz ilość o połowę.