Ugotuj książkę: pstrąg smażony z mąki kukurydzianej
Ugotuj książkę: pstrąg smażony z mąki kukurydzianej jest Wegetariańskie przepis z 4 porcjami. Na 20 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 237 kalorii, 2G białka, oraz 18g tłuszczu. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz masło, olej canolan, mąka kukurydziana, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 21%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Kolacja Dziś Wieczorem: Pstrąg Smażony Z Mąki Kukurydzianej, Ugotuj książkę: pstrąg Amandine, oraz Pstrąg Kukurydziany.
Instrukcje
Podgrzej dużą, ciężką patelnię żeliwną na średnim ogniu.
Pstrąga otworzyć, osuszyć i doprawić solą i pieprzem.
W szerokiej misce wymieszać mąkę kukurydzianą, mąkę, 1 łyżeczkę soli, 1/2 łyżeczki pieprzu i natkę pietruszki.
Pstrąga zanurzyć w mieszance mąki kukurydzianej tylko po stronie ciętej. Upewnij się, że jest dokładnie pokryty. Jeśli nie gotujesz od razu, umieść rybę na talerzu w jednej warstwie, odkrytej, w lodówce.
Dodaj 2 łyżki oleju rzepakowego do gorącej patelni, a gdy jest tuż poniżej palenia, ostrożnie dodaj 1 lub 2 pstrąga-jednak wiele zmieści się w Twojej patelni-strona do góry. Po 1 minucie dodaj 2 łyżeczki masła do patelni. Obserwuj skórę, a kiedy zobaczysz, że zaczyna się wgłębiać i zwijać (zajmie to około 2 minut), obróć rybę. Gotować po stronie skóry przez 30 sekund do minuty, aż ryba zacznie się zwijać.
Wyjmij z patelni i utrzymuj ciepło w niskim piekarniku, podczas gdy powtarzasz z pozostałym olejem, masłem i rybą.
Podawać na gorąco, z cytrynowymi klinami.