Ugotuj książkę: prowansalska oliwkowa Fougasse

Ugotuj książkę: prowansalska oliwkowa Fougasse
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc daj gotować książkę: prowansalska Oliwa Fougasse spróbuj. Jedna porcja zawiera 1393 kalorii, 31g białka, oraz 52g tłuszczu. Ten przepis służy 2. Na 2,45 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 40% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Serious Eats ma 88 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz aktywne drożdże, skórkę z cytryny, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć cukier można śledzić to danie główne z Pełnoziarniste Ciasteczka Bez Cukru Rafinowanego jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 97%. Ten wynik jest super. Spróbuj Ugotuj książkę: oliwa z oliwek Gelato, Fougasse z ziołami prowansalskimi, oraz Ugotuj książkę: oliwa z oliwek ciasto cytrusowe dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Do miarki wlać 2/3 szklanki wody i posypać drożdżami i cukrem. Wymieszać drewnianą łyżką lub gumową łopatką i pozostawić drożdże do rozpuszczenia na około 5 minut. Gdy mieszanina pęcherzyków i wygląda kremowy, dodać 1 więcej szklanki wody, wraz z 4 1/2 łyżki oliwy z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sos Pomidorowy Hunt's® Z Bazylią, Czosnkiem I OreganoSos Pomidorowy Hunt's® Z Bazylią, Czosnkiem I Oregano
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pieczony Sos Z IndykaPieczony Sos Z Indyka
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (okUncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki
2
Mąkę i sól umieścić w misce miksera i wymieszać do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Wlać mieszaninę drożdży, przymocować hak do ciasta i ubijać ze średnią prędkością przez 2 do 3 minut lub do zwilżenia mąki. Obróć prędkość do średniej i beat przez 10 minut więcej, lub aż ciasto czyści boki miski. Ciasto będzie bardzo miękkie i lepkie, prawie jak ciasto, i będzie basen na dnie miski, ale to jest w porządku. (Możesz wymieszać to ciasto ręcznie za pomocą drewnianej łyżki, ale potrzebujesz czasu i dużo energii, ponieważ ciasto jest bardzo miękkie i rozciągliwe.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
Sos Pomidorowy Hunt's® Z Bazylią, Czosnkiem I OreganoSos Pomidorowy Hunt's® Z Bazylią, Czosnkiem I Oregano
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (okUncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
4
Oliwki, rozmaryn i skórkę z cytryny lub pomarańczy wymieszać razem, dodać je do miksera i ubić jeszcze przez minutę. Oliwki nie mieszają się całkowicie z ciastem, więc zakończ pracę wytrzymałą gumową szpatułką lub drewnianą łyżką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
Szyjki Z KurczakaSzyjki Z Kurczaka
Można Smażoną Fasolę I Zielone ChilliMożna Smażoną Fasolę I Zielone Chilli
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
Skórki Z CytrynySkórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (okUncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
5
Lekko naoliwić dużą miskę i zeskrobać do niej ciasto. Lekko naoliwić wierzch ciasta, następnie naoliwić kawałek folii. Przykryj miskę plastikową, naoliwioną stroną do dołu i umieść w ciepłym miejscu, aż ciasto podwoi objętość, 1 do 2 godzin, w zależności od ciepła w pomieszczeniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Takie Jak Sery Do TacosTakie Jak Sery Do Tacos
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
6
Wymieszać ciasto, przykryć ponownie i przechowywać w lodówce przez co najmniej 6 godzin, lub tak długo, jak 3 dni. (Wolę pozostawić ciasto na noc.) Jeśli trzymasz go przez jakiś czas w lodówce, prawdopodobnie ponownie wzrośnie do górnej części miski, w takim przypadku możesz go wymieszać, lub nie—to nie jest kluczowe.
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
7
Wyjąć ciasto z lodówki, wymieszać i podzielić na pół. Obrócić 1 kawałek ciasta na mąkę i wyłożyć wierzch ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
8
Rozwałkuj ciasto na prostokąt, który ma około 12 cali długości i 7 do 9 cali szerokości. Precyzja nie jest tu ważna. Podczas pracy, podnieś ciasto i mąki licznik ponownie, jeśli ciasto się przykleja.
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
Drażetki Z Białą PerłąDrażetki Z Białą Perłą
9
Przenieść ciasto na dużą nieprzywierającą blachę do pieczenia lub wyłożoną silikonową matą do pieczenia lub papierem do pergaminu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/4 Szklanki Pillsbury® Creamy Supreme® Vanilla Frosting1 1/4 Szklanki Pillsbury® Creamy Supreme® Vanilla Frosting
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
10
Używając noża do pizzy, jednosiecznej żyletki lub noża X-Acto, Wytnij około 4 cięcia o długości około 2 cali, pod kątem w dół po każdym długim boku prostokąta, raczej jak żyły na liściu. Jeśli chcesz, zrób kolejny 2-calowy pionowy ukośnik w pobliżu górnej części prostokąta. Ponownie, nie martw się o precyzję. Palcami delikatnie popchnij i pociągnij ukośniki, szarpiąc trochę ciasto. Postaraj się, aby otwory otworzyły się na około cal szerokości. Jak cajole ciasto, może chcesz szarpać trochę więcej u podstawy niż na górze, więc kończy się chleb, który jest płaski na dole i zwęża się ku górze, jak liść.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rozmrożony Koncentrat Lemoniady, PodzielonyRozmrożony Koncentrat Lemoniady, Podzielony
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kolorowe Posypki Lub Małe KropkiKolorowe Posypki Lub Małe Kropki
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
11
Powtórz z drugim kawałkiem ciasta na drugiej blasze do pieczenia (lub przykryj tę część i zwróć ją do lodówki, aby piec później).
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
12
Przykryj ciasto ręcznikiem do naczyń i pozostaw na 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do SerwowaniaSłodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do Serwowania
13
Umieść stojaki, aby podzielić piekarnik na trzecie i rozgrzej piekarnik do 232°. (jeśli pieczesz tylko 1 chleb, upiecz go na Dolnym lub środkowym stojaku.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Rozmrożony Koncentrat Lemoniady, PodzielonyRozmrożony Koncentrat Lemoniady, Podzielony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
14
W małej filiżance wymieszać pozostałą łyżkę oliwy z oliwek z pozostałymi 2 łyżeczkami wody. Ciasto nakłuć widelcem i pędzelkiem do ciasta lekko posmarować fougasse mieszaniną oleju i wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczotka Do CiastaSzczotka Do Ciasta
15
Posypać chlebem całą koszerną lub inną grubą solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól GruboziarnistaSól Gruboziarnista
Rozmrożony Koncentrat Lemoniady, PodzielonyRozmrożony Koncentrat Lemoniady, Podzielony
16
Wsuń blachy do piekarnika i piecz przez 10 minut. Obróć arkusze od góry do dołu i od przodu do tyłu i piec przez kolejne 8 do 10 minut, lub aż chleb będzie złoty—nie będzie zbyt ciemny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rozmrożony Koncentrat Lemoniady, PodzielonyRozmrożony Koncentrat Lemoniady, Podzielony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
17
Przenieść fougasse do regału chłodzącego i odstawić na co najmniej 10 do 15 minut przed podaniem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na PółPomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
18
Przechowywanie: ciasto można przechowywać w lodówce do 3 dni, ale po upieczeniu chleb powinien być spożywany tego samego dnia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rozmrożony Koncentrat Lemoniady, PodzielonyRozmrożony Koncentrat Lemoniady, Podzielony
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia60
Magazyn