Ugotuj książkę: morele Tureckie Nadziewane słodkim, gęstym jogurtem

Ugotuj książkę: Tureckie morele Nadziewane słodkim, gęstym jogurtem mogą być tylko przystawką, której szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegański przepis ma 191 kalorii, 2G białka, oraz 1g tłuszczu na porcję. Na 1,17 zł za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka wina deserowego, takiego jak moscato, morele, orzechy pistacjowe w razie potrzeby i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 42%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Ugotuj książkę: turecka zupa jogurtowa z miętą, Książka: nadziewany pstrąg łososiowy z migdałami i jogurtem, oraz Ugotuj książkę: grube i żujące ciasteczka czekoladowe.
Instrukcje
Umieść morele na patelni z wodą, aby pokryć na głębokość 1 cala. Doprowadzić do wrzenia i gotować na wolnym ogniu, odkryte, aż morele są pulchne, o 10 do 15 protokół.
Odcedzić morele, rezerwując wodę do gotowania. Odmierz 3/4 szklanki wody do gotowania i zwróć ją na patelnię z 1/4 szklanki cukru. (Wyrzucić resztę wody do gotowania.) Gotować, mieszając, aż cukier się rozpuści, następnie dodać wino. Powrót morele na patelnię i kontynuować gotowanie przez około 20 minut lub aż będą bardzo miękkie.
Morele wyjąć i odstawić do ostygnięcia. Nie należy wyrzucać syropu do gotowania.
Podczas gdy morele są gotowania, mieszanka labneh z cukrem do smaku, aż będzie gładka. Zacznij od 2 łyżek cukru i dodaj więcej w razie potrzeby.
Gdy morele są wystarczająco chłodne, aby obsłużyć, otwórz każdą z nich i łyżkę w zaokrąglonej łyżce stołowej lub więcej jogurtu, naciskając połówki moreli wokół niego, aby utrzymać go w miejscu. (Morele nie powinny być jednak zamykane nad jogurtem. Powinny wyglądać jak Staromodne ciasto z jogurtem.) Morele układamy na naczyniu do serwowania i na każdym z nich nakładamy łyżkę z wydzielonego syropu.
Dekoruj posiekanymi pistacjami.
Dla Labneh: użyj durszlaka wyłożonego potrójną warstwą gazy.
Wlać ćwiartkę czystego jogurtu do gazy i ustawić durszlak w zlewie lub w misce, aby złapać serwatkę. Ustaw płytkę lub kawałek folii lub folii aluminiowej lekko na górze, aby utrzymać kurz z dala i pozostawić do 24 godzin. Jogurt staje się grubszy, gdy kapie. Gdy jest to pożądana grubość, zeskrobaj ją do pojemnika na Lodówkę, przykryj i przechowuj w lodówce. Będzie przechowywać przez 10 dni lub dłużej. Każda serwatka, która dryfuje do góry, może zostać wylana przed użyciem.