Ugotuj książkę: Mini pistacjowe ciastka herbaciane
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc daj gotować książkę: Mini pistacjowe ciastka herbaciane spróbuj. Ten wegetariański przepis służy 24 i kosztuje 14 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 76 kalorii, 1G białka, oraz 5G tłuszczu. Ten przepis od Serious Eats ma 7 fanów. Mieszanka jaj, mąki, masła i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 10%. Ten wynik jest bardzo zły (ale nadal można go naprawić). Spróbuj Ugotuj książkę: makarony pistacjowe, Ugotuj książkę: ulubione ciasta kukurydziane George ' a Washingtona, oraz Ugotuj książkę: "ciastka krabowe" Le Bernardina z ogolonym kalafiorem i emulsją musztardy Dijon dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść stojak w górnej trzeciej części piekarnika i rozgrzej piekarnik do 400° F.
Umieść mini patelnie na muffinki na blasze do pieczenia.
Ubij masło w misce elektrycznego miksera stojącego z płaskim uchwytem ubijaka lub w dużej misce mieszającej za pomocą ręcznego miksera, aż będzie lekkie i puszyste, około 2 minut.
Dodać cukier granulowany i ubić na gładką masę. Zatrzymać i zeskrobać boki i dno miski za pomocą gumowej szpatułki.
Dodać pastę pistacjową i wanilię i wymieszać, aż będzie gładka i dokładnie połączona. Po kolei dodawać jajka. Będą siedzieć na wierzchu mieszaniny, więc należy scape po bokach i na dole miski z gumową szpatułką. Dokładnie zmiksować.
Przesiać cztery do średniej wielkości miski.
Dodaj tę mieszaninę do mieszaniny masła w 2 etapach, dobrze mieszając po każdym dodaniu. Zatrzymać po każdym dodaniu i zeskrobać po bokach i dnie miski.
Przesiać cztery do średniej wielkości miski.
Dodaj tę mieszaninę do mieszaniny masła w 2 etapach, dobrze mieszając po każdym dodaniu. Zatrzymać po każdym dodaniu i zeskrobać po bokach i dnie miski.
Wlać ciasto do 2-filiżanki płynu miarki i podzielić go równomiernie między wnęki mini muffin patelni.
Piec ciasta przez 13 do 15 minut, aż światło złoty i tester ciasto wstawione w centrum wychodzi czysty.
Wyjmij blachę do pieczenia z piekarnika i przenieś mini patelnie na muffinki do stojaków, aby całkowicie ostygnąć. Obróć mini patelnie na muffinki do góry nogami i naciśnij ciasto, a następnie przekręć je w prawo do góry.
Wierzch ciasta odkurzyć cukrem cukierniczym.
Ciasta podawać w temperaturze pokojowej.
Uwaga dotycząca przechowywania ciastek herbacianych: przechowywać ciastka herbaciane szczelnie owinięte w folię aluminiową w temperaturze pokojowej do 4 dni. Aby zamrozić do 4 miesięcy, owinąć je szczelnie w kilka warstw folii z tworzywa sztucznego i folii aluminiowej. Użyj dużego kawałka taśmy maskującej i nieusuwalnego markera, aby oznaczyć i datować zawartość. W przypadku zamrożenia, przed podaniem rozmrozić ciasto na noc w lodówce i doprowadzić do temperatury pokojowej.
Uwaga na Dodawanie stylu: przed pieczeniem każde ciasto z 2 lub 3 tosty orzechów pistacjowych.