Ugotuj książkę: mielone jagnięce kebaby z turecką ostrą papryką

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc daj gotować książkę: mielone jagnięce kebaby z turecką ostrą papryką spróbuj. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 502 kalorie, 29g białka, oraz 40 g tłuszczu każdy. Na 2,84 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 13 mówi, że trafiło w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka pieprzu aleppo, pieprz, papryka, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Aby zużyć grubą sól, można śledzić to danie główne z Zdrowy Surowy Budyń Czekoladowy jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 74%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Ugotuj książkę: kebaby jagnięce z polewą granatowo-Kminkową, Ugotuj książkę: turecka zupa jogurtowa z miętą, oraz Luleh Kebabs - Perskie Mielone Jagnięce Kebaby dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieścić pieprz Aleppo w małej misce z 1 łyżką gorącej wody.
Odstawić do pastelike, o 5 minut.
Zmieloną jagnięcinę umieścić w misce do miksowania.
Dodaj pastę pieprzową, pietruszkę, paprykę, sól i czarny pieprz. Po lekkim zwilżeniu rąk zimną wodą, zagnieść mieszankę jagnięcą ręcznie, wyciskając wszelkie pęcherzyki powietrza.
Podzielić mieszaninę jagnięciny na 4 równe porcje. Formować mieszaninę jagnięciny na szaszłyki, aby płaskie kiełbasy bez skóry, które są o 7 cali długości, 1 cal szerokości, i cala grubości, szczypanie mięsa kciukiem, palec środkowy, i palec serdeczny.
Umieść kebaby na naczyniu do pieczenia z podniesionymi bokami lub na talerzu wyłożonym folią. Przechowywać w lodówce kebaby, pokryte, aż będziesz gotowy do grillowania.
Ustaw grill do bezpośredniego grillowania i rozgrzej go do wysokiej.
Gdy gotujesz, szczotkuj i obficie nasmaruj ruszt grillowy, jeśli używasz. Ułóż kebaby na ogniu i grilluj je, aż rumiane na zewnątrz i gotowane do smaku, 3 do 4 minut na stronę dla średnich. (Turcy wolą dobrze przyrządzone mięso.)
Używając lavash, aby chronić ręce, wsuń grillowane szaszłyki ze szaszłyków na talerz lub talerze. Blot tłuszczu jagnięcego off kebaby na lavash, a następnie grill go do lekko tosty, 1 do 2 minut na stronie, obracając szczypcami. Uważaj na lavash; może szybko się spalić.
Prażony lavash pokroić na 4-calowe kwadraty do serwowania z jagnięciną i podawać od razu z cebulą na boku.
Cebulę umieścić w misce wyłożonej czystym bawełnianym ręcznikiem do naczyń.
Pozostawić mieszaninę cebuli na około 5 minut. Pracując nad miseczką, wyciśnij cebulę tak mocno, jak to możliwe, zbierając i skręcając końce ściereczki do naczynia, aby wycisnąć sok z cebuli. Odstawić wodę cebulową do innego użycia.
Cebulę, pietruszkę i sumak umieścić w misce i wymieszać.
Podawać w ciągu 1 godziny od wymieszania.