Ugotuj książkę: krem z marchewki z zupą imbirową
Ugotuj książkę: krem z marchwi z zupą imbirową może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 217 kalorii, 6G białka, oraz 13g tłuszczu każdy. Na 1,34 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz cebulę, grzanki, rosół z kurczaka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest idealny do Jesień. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 39%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Podobne przepisy to Ugotuj książkę: Indyjska Sałatka z jagnięciną i marchewką, Ugotuj książkę: marynowany Daikon, marchew i ogórek, oraz Ugotuj książkę: Banh Mi z daikonem i ogórkiem z marchwi.
Instrukcje
W garnku roztopić masło na małym ogniu, następnie dodać cebulę i gotować, mieszając, aż lekko zmięknie, około 15 minut. Zwiększ ciepło do średnio-niskiego, następnie dodaj marchew i imbir i gotuj, często mieszając, aż marchew będzie bardziej miękka, około 20 minut.
Dodać bulion z kurczaka do garnka, doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu, a następnie gotować, mieszając od czasu do czasu, przez 20 minut.
Zupę wyjąć z ognia i dodać mleko.
Przenieść do blendera i zmiksować, partiami, jeśli to konieczne, aż utworzy puree. Odstawić zupę do garnka, dodać pół na pół, doprawić solą i pieprzem i gotować aż będzie bardzo gorąco, nie dopuszczając do wrzenia.
Podawać na gorąco z grzankami lub posiekaną kolendrą.