Ugotuj książkę: katalońskie ziemniaki Bravas

Ugotuj książkę: katalońskie ziemniaki Bravas
Need a bezglutenowe, bezmleczne, całe 30 i wegetariańskie przystawki? Gotuj książkę: katalońskie ziemniaki Bravas może być doskonałym przepisem, aby spróbować. Jedna porcja zawiera 903 kalorie, 9g białka, oraz 76 g tłuszczu. Na $2.6 za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 9 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz pieprz, oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia, majonez i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 76%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Gotuj książkę: Patatas Bravas, Ugotuj książkę: Indyk po katalońsku, oraz Ugotuj książkę: ziemniaki w stylu Girarrosto dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 450° F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
2
Włóż ziemniaki do dużego garnka i dodaj wystarczająco zimnej wody, aby pokryć o cal.
Składniki, których będziesz potrzebować
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
3
Dodać 4 łyżki soli i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu. Zmniejszyć ogień lekko i gotować na wolnym ogniu przez około 20 minut, lub aż po prostu przetargu widelca.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
4
Ziemniaki odsączyć i odstawić do ostygnięcia. Gdy ostygnie, ziemniaki pokroić w kliny lub, jeśli używasz palcowania ziemniaków, przeciąć je na pół wzdłuż.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słodkie Ogórki, Do PodaniaSłodkie Ogórki, Do Podania
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
5
Tymczasem w dużym rondlu podgrzej oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Porwana Lub Posiekana Bazylia (10 Do 12 Liści)Porwana Lub Posiekana Bazylia (10 Do 12 Liści)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
6
Dodać cebulę i gotować przez około 10 protokół, lub aż zmiękną, ale nie zabarwione.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
7
Dodać czosnek i gotować delikatnie przez 6 do 8 protokół, lub aż czosnek jest miękkie i aromatyczne. Wymieszać zarówno papryki, kminek, i cayenne. Doprawić do smaku pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek StołowychOliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek Stołowych
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
8 (U-12) Krewetek8 (U-12) Krewetek
¼ łyżeczki Oregano¼ łyżeczki Oregano
8
Włóż pomidory i ich sok do miski i za pomocą rąk lekko zmiażdż pomidory.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Calaświeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
Dobrej Jakości Tequila (zalecane: 100% Agawy)Dobrej Jakości Tequila (zalecane: 100% Agawy)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
9
Dodaj pomidory, ich sok i ocet do rondla i doprawić do smaku solą i pieprzem. Doprowadzić do dusić na średnim ogniu i gotować przez około 20 minut, lub aż sos jest podgrzewany przez.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Calaświeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej
Dobrej Jakości Tequila (zalecane: 100% Agawy)Dobrej Jakości Tequila (zalecane: 100% Agawy)
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
10
Niech sos pomidorowy ostygnie trochę, a następnie, pracując partiami, puree go w blenderze, aż będzie gładki. Gdy jedna partia jest puree, przenieś ją do miski lub pojemnika z ciasną pokrywką. Sos pomidorowy wymieszać od razu lub przechowywać w lodówce do 3 dni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula, Drobna Kostka (zostaw Do Dekoracji)Cebula, Drobna Kostka (zostaw Do Dekoracji)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
11
W dużej misce wrzucić schłodzone ziemniaki z 1 szklanką oliwy z oliwek i doprawić do smaku solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
12
Rozłóż ziemniaki i olej na płytkiej patelni do pieczenia i piecz przez 12 do 15 minut, lub aż ziemniaki będą ładnie rumiane z jednej strony. Obróć patelnię i obróć ziemniaki. Pieczeń przez 8 do 10 minut dłużej, lub aż rumiane i chrupiące po drugiej stronie.
Składniki, których będziesz potrzebować
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
13
Łyżka liberalnej ilości schłodzonego sosu pomidorowego na środku każdego z 4 talerzy do serwowania. Ziemniaki ułożyć na wierzchu sosu i udekorować solą morską.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula, Drobna Kostka (zostaw Do Dekoracji)Cebula, Drobna Kostka (zostaw Do Dekoracji)
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
świeżo Starty Ser Pecorino-Romano Lub Do Smakuświeżo Starty Ser Pecorino-Romano Lub Do Smaku
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
14
Podawać z aioli na boku.
Składniki, których będziesz potrzebować
AioliAioli
15
W międzyczasie rozgrzej piekarnik do 250° F i ułóż blachę do pieczenia kilkoma warstwami ręczników papierowych.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie PlasterkiNa 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
16
Barcelona Aioli
Składniki, których będziesz potrzebować
AioliAioli
17
- sprawia, że około 1 1/4 szklanki -
18
W małym rondlu, połączyć ząbki czosnku i 1/2 szklanki oliwy z oliwek i doprowadzić do dusić na średnim ogniu. Gotować przez 5 do 7 minut, lub aż czosnek będzie miękki i miód złoto. Uważnie obserwuj czosnek, aby nie rozgotował się. Ząbki czosnku wyjąć z oleju łyżką szczelinową i odstawić na papierowe ręczniki do ostygnięcia. Usunąć olej.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie PlasterkiNa 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
19
W robocie kuchennym wyposażonym w metalowe ostrze, przecier ząbki czosnku, majonez, sok z cytryny i pozostałą łyżkę oliwy z oliwek, aż będzie gładka. Doprawić solą i pieprzem, zmiksować.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Plus Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić SosPlus Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
1 Szalotka, Starta Lub Posiekana1 Szalotka, Starta Lub Posiekana
1 Ogórek Angielski, Obrany, Pozbawiony Nasion I Pokrojony W Cienkie Plasterki1 Ogórek Angielski, Obrany, Pozbawiony Nasion I Pokrojony W Cienkie Plasterki
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(takie Jak Marie Biscuits)(takie Jak Marie Biscuits)
20
Zeskrobać aioli do pojemnika z pokrywką i schłodzić do 3 dni.
Składniki, których będziesz potrzebować
AioliAioli
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia33
Magazyn