Ugotuj książkę: hamburgery Japońskie z ketchupem Wasabi

Ugotuj książkę: hamburgery Japońskie z ketchupem Wasabi
Gotuj książkę: Japońskie hamburgery z ketchupem Wasabi może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 497 kalorii, 22g białka, oraz 38 g tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.63 za porcję. Ten przepis jest typowy dla kuchni japońskiej. Przepis ten zachwycił 107 osób. Mieszanka cebuli, Panko bułka tarta, mielona wieprzowina i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 56%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Ugotuj książkę: Sezam Wonton Trójkąty z wędzonym łososiem i Wasabi, Ugotuj książkę: Dashi i kurczak Japoński, oraz Ugotuj książkę: Paddington Burgers dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Aby ketchup wasabi, ubij razem ketchup, sos sojowy, i wasabi w misce; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
Płatki Crispix, RozdrobnionePłatki Crispix, Rozdrobnione
WasabiWasabi
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Aby hamburgery, wymieszać bułkę tartą i mleko w misce i odstawić, aż bułka tarta wchłonie całe mleko, o 5 protokół. Gdy bułka tarta jest gotowa, wymieszać je razem z mieloną wołowiną, mieloną wieprzowiną, czarnym pieprzem, cebulą, sosem sojowym i solą w dużej misce. Zagniataj mięso, aż stanie się lepkie i wiąże się ze sobą; podziel mieszaninę na 4 równe części. Delikatnie posmaruj dłonie olejem sezamowym. Używając dłoni, toczyć każdą część mięsa w piłkę, a następnie poklepać piłkę płasko, przesuwając ją z ręki do ręki, tworząc Patty o grubości 1/2 cala (klepanie w ten sposób kompresuje mięso i usuwa kieszenie powietrzne). Naciśnij w dół, aby Wcięcie w środku patty (co zapobiega patty z nadymania się do piłki, podczas gdy Grille).
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Niesolonego Masła, Pokrojonego Na 6 Kawałków3 łyżki Niesolonego Masła, Pokrojonego Na 6 Kawałków
1 (12 Uncji) Opakowanie świeżej Zielonej Fasolki, Przyciętej1 (12 Uncji) Opakowanie świeżej Zielonej Fasolki, Przyciętej
1 łyżeczka Nasion Kopru Włoskiego, 1/3 Dłoni1 łyżeczka Nasion Kopru Włoskiego, 1/3 Dłoni
Wieprzowina MielonaWieprzowina Mielona
Szklanka Mrożonego Edamame, RozmrożonaSzklanka Mrożonego Edamame, Rozmrożona
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
2 Szklanki Posiekanych Mieszanych Serów, Takich Jak Sery Do Tacos2 Szklanki Posiekanych Mieszanych Serów, Takich Jak Sery Do Tacos
Drażetki Z Białą PerłąDrażetki Z Białą Perłą
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Umieść gotowe paszteciki na arkuszu folii aluminiowej.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
4
Rozgrzej grill do średniej. Grill hamburgery, aż będą ładnie rumiane, o 10 protokół, przerzucanie dwa razy. Te hamburgery muszą gotować przez całkowicie ze względu na wieprzowinę; zobaczysz Nie różowy w środku, ale nadal będą niezwykle soczyste i smaczne.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 (1 1/4 Funta) W Pełni Przycięte Polędwiczki Wieprzowe, Pokrojone Na 8 Kawałków2 (1 1/4 Funta) W Pełni Przycięte Polędwiczki Wieprzowe, Pokrojone Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
5
Niech hamburgery odpocząć przez 2 minuty. Łyżka ketchupu wasabi na wierzchu i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Crispix, RozdrobnionePłatki Crispix, Rozdrobnione
WasabiWasabi
TrudnośćNormalny
Gotowe W20 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia7
Magazyn