Przepis gotuj książkę: grecka fasola po bretońsku jest gotowa w około 45 minut i zdecydowanie jest doskonałym bezglutenowe, bezmleczne i wegetariańskie opcja dla miłośników kuchni śródziemnomorskiej. Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 196 kalorii, 6G białka, oraz 10 g tłuszczu każdy. Na 85 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 17 osób było zadowolonych, że wypróbowali ten przepis. Świetnie sprawdza się jako przystawka. Mieszanka cebuli, sól morska i pieprz, miód, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Przynosi wam poważne jedzenie. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 72%, co jest solidne. Spróbuj Ugotuj książkę: Bostońska fasola "pieczona", Ugotuj książkę: Tarpon Springs Greckie burgery, oraz Ugotuj książkę: ciecierzyca Sauté z greckim jogurtem dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Umieścić fasolę w dużym rondlu z wodą do pokrycia na głębokość około 1 cala. Doprowadzić do wrzenia, następnie obniżyć ogień na wolnym ogniu, przykryć patelnię i dusić bardzo delikatnie przez 40 do 50 minut, lub aż fasola zaczynają mięknąć, ale jeszcze nie gotowy do jedzenia. Okresowo ściągaj pianę, która wznosi się na górę. Gdy fasola jest gotowa, zdjąć z ognia, ale nie spuścić.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Syropu Klonowego Lub Syropu O Smaku Klonowym
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień Perłowy
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
2
Ustaw piekarnik na 325 stopni. Za pomocą 3 łyżki oleju, gotować cebulę na patelni na średnim ogniu, często mieszając, aż cebula są bardzo miękkie i zaczyna brązowieć.
Używając łyżki szczelinowej, przenieść gorącą fasolę z rondla do naczynia piekarnika, najlepiej garnek z fasolą-terakota lub ceramiczne naczynie, które jest wyższe niż jest szerokie (brak takiego garnka, można również użyć zwykłej zapiekanki lub suflet danie, ale garnek z fasolą jest korzystne). Wymieszaj pozostałą oliwę z oliwek, cebulę i posiekane lub pokruszone pomidory. Miód i koncentrat pomidorowy rozpuścić w około 1 szklance gorącej wody z fasoli i dodać do fasoli, dokładnie mieszając i wkładając liście laurowe z fasolą. W garnku powinna być wystarczająca ilość płynu, aby ledwo zakryć fasolę-w razie potrzeby dodaj trochę więcej, ale upewnij się, że jest gorąca. Przykryć garnek folią aluminiową (i pokrywką garnka, jeśli jest dostępna), przełożyć do nagrzanego piekarnika i piec około 1 1/2 godziny. Sprawdzaj fasolę od czasu do czasu i dodaj trochę więcej wrzącego płynu fasolowego lub zwykłej wody, jeśli to konieczne.
Składniki, których będziesz potrzebować
Koncentrat Pomidorowy
Gałka Muszkatołowa, Mielona I Więcej, Do Przyprawienia
1 Szklanka Syropu Klonowego Lub Syropu O Smaku Klonowym
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
Żółty Cukier I Różne Posypki
Biały Jęczmień Perłowy
GOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
5
Wyjmij garnek z fasoli z piekarnika. Fasola powinna być w tym momencie roztapiająco delikatna. Wymieszać świeże zioła i ocet, wraz z solą i pieprzem. Powrót garnek fasoli, odkryte, do piekarnika i niech fasola piec przez kolejne 15 protokół wchłonąć wszystkie smaki.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
świeże Zioła
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
1 Szklanka Syropu Klonowego Lub Syropu O Smaku Klonowym