Ugotuj książkę: grecka Fasolka po bretońsku

Ugotuj książkę: grecka Fasolka po bretońsku
Przepis gotuj książkę: grecka fasola po bretońsku jest gotowa w około 45 minut i zdecydowanie jest doskonałym bezglutenowe, bezmleczne i wegetariańskie opcja dla miłośników kuchni śródziemnomorskiej. Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 196 kalorii, 6G białka, oraz 10 g tłuszczu każdy. Na 85 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 17 osób było zadowolonych, że wypróbowali ten przepis. Świetnie sprawdza się jako przystawka. Mieszanka cebuli, sól morska i pieprz, miód, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Przynosi wam poważne jedzenie. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 72%, co jest solidne. Spróbuj Ugotuj książkę: Bostońska fasola "pieczona", Ugotuj książkę: Tarpon Springs Greckie burgery, oraz Ugotuj książkę: ciecierzyca Sauté z greckim jogurtem dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umieścić fasolę w dużym rondlu z wodą do pokrycia na głębokość około 1 cala. Doprowadzić do wrzenia, następnie obniżyć ogień na wolnym ogniu, przykryć patelnię i dusić bardzo delikatnie przez 40 do 50 minut, lub aż fasola zaczynają mięknąć, ale jeszcze nie gotowy do jedzenia. Okresowo ściągaj pianę, która wznosi się na górę. Gdy fasola jest gotowa, zdjąć z ognia, ale nie spuścić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatki (opcjonalnie)Dodatki (opcjonalnie)
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
2
Ustaw piekarnik na 325 stopni. Za pomocą 3 łyżki oleju, gotować cebulę na patelni na średnim ogniu, często mieszając, aż cebula są bardzo miękkie i zaczyna brązowieć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
3
Za pomocą 3 łyżki oleju, gotować cebulę na patelni na średnim ogniu, często mieszając, aż cebula są bardzo miękkie i zaczyna brązowieć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
4
Używając łyżki szczelinowej, przenieść gorącą fasolę z rondla do naczynia piekarnika, najlepiej garnek z fasolą-terakota lub ceramiczne naczynie, które jest wyższe niż jest szerokie (brak takiego garnka, można również użyć zwykłej zapiekanki lub suflet danie, ale garnek z fasolą jest korzystne). Wymieszaj pozostałą oliwę z oliwek, cebulę i posiekane lub pokruszone pomidory. Miód i koncentrat pomidorowy rozpuścić w około 1 szklance gorącej wody z fasoli i dodać do fasoli, dokładnie mieszając i wkładając liście laurowe z fasolą. W garnku powinna być wystarczająca ilość płynu, aby ledwo zakryć fasolę-w razie potrzeby dodaj trochę więcej, ale upewnij się, że jest gorąca. Przykryć garnek folią aluminiową (i pokrywką garnka, jeśli jest dostępna), przełożyć do nagrzanego piekarnika i piec około 1 1/2 godziny. Sprawdzaj fasolę od czasu do czasu i dodaj trochę więcej wrzącego płynu fasolowego lub zwykłej wody, jeśli to konieczne.
Składniki, których będziesz potrzebować
Koncentrat PomidorowyKoncentrat Pomidorowy
Gałka Muszkatołowa, Mielona I Więcej, Do PrzyprawieniaGałka Muszkatołowa, Mielona I Więcej, Do Przyprawienia
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Dodatki (opcjonalnie)Dodatki (opcjonalnie)
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
5
Wyjmij garnek z fasoli z piekarnika. Fasola powinna być w tym momencie roztapiająco delikatna. Wymieszać świeże zioła i ocet, wraz z solą i pieprzem. Powrót garnek fasoli, odkryte, do piekarnika i niech fasola piec przez kolejne 15 protokół wchłonąć wszystkie smaki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
świeże Ziołaświeże Zioła
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
Dodatki (opcjonalnie)Dodatki (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia12
Magazyn