Gotuj książkę: łosoś gorący garnek może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $18.26 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 44g białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 524 kalorie. 10 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz liście shungiku, filet z łososia, mirin i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby zużyć cebulę można śledzić to danie główne z Candy Corn Cupcakes jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 89%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Ugotuj książkę: łosoś szybko Peklowany, Ugotuj książkę: jajka zapiekane z wędzonym łososiem, oraz Ugotuj książkę: Tunan olbrzymi lub Tatar z łososia dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Przygotować bulion łącząc dashi, miso i mirin w misce, ubijając dobrze wymieszać; rezerwy.
Ułóż plastry cebuli na dnie gorącego garnka i losowo ułóż na nim kapustę i ziemniaki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tuba PHILADELPHIA® Serek Z Szczypiorkiem I Cebulą
(odłożyć 1 łyżkę Stołową)
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
3
Wlać zarezerwowany bulion. Przykryć garnek i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu. Zmniejsz ogień do średniego i gotuj na wolnym ogniu przez 3 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
4
Odkryj garnek i umieść tofu, harusame, Negi, grzyby enoki i grzyby shiitake na szczycie innych składników, układając każdy w osobną, zgrabną wiązkę. Przykryć garnek ponownie i gotować na wolnym ogniu przez 5 minut więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby Shiitake
Grzyby Enoki
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
5
Odkryj garnek i ułóż plasterki łososia na pozostałych składnikach. Dusić, aż łosoś jest gotowane przez, o 5 minut więcej. Jak ryby gotuje, używać pałeczki na regularne, aby oddzielić plastry i wcisnąć je do bulionu tak, że ciepło przez równomiernie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Majonez I Więcej, W Razie Potrzeby
1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka
Cukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Galaretka Z Pomarańczy Pokrojona W Kliny, Idealna Na Nos
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
6
Dodaj liście shungiku i duś jeszcze przez 1 minutę.
7
Udekoruj posypką ikry łososia, jeśli używasz, nad garnkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ikra Z łososia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
8
Przenieść gorący garnek do stołu jadalnego.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
9
Podawać składniki razem z bulionem w małej misce, akcentując sansho.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
10
Sugerowana przystawka: poszczególne miski gotowanego na parze ryżu.
Łosoś w menu? Spróbuj sparować z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Laguna Winery Russian River Chardonnay z 4.5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 29 dolarów za butelkę.