Ugotuj książkę: Fleur Burger z truflami
Przepis gotuj książkę: Fleur Burger z truflami może zaspokoić Amerykański głód w około 45 minut. Ten przepis służy 4. To danie główne ma 970 kalorii, 41g białka, oraz 69g tłuszczu na porcję. Na 4,35 zł za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 3 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz nasiona kolendry, trufle, zapakowany bulion z kurczaka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć niesolone masło można śledzić to danie główne z Pudding Czekoladowy Z Mleka Migdałowego jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 62%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Ugotuj książkę: trufle z białej czekolady, Gotuj książkę: słodko-gorzkie Trufle czekoladowe, oraz Ugotuj książkę: Burger i frytki dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby hamburgery, kształt mięsa na 4 równomiernie wielkości paszteciki o 1 cala grubości. Uchwyt lekko, aby utrzymać teksturę lekką i soczystą. Hamburgery mogą być kształtowane i chłodzone, przykryte, przez kilka godzin lub przez noc.
Gdy gotujemy, w małej misce mieszamy razem skrobię kukurydzianą i około 2 łyżki wywaru, aż do dobrze wymieszanego. Odstawić.
Rozgrzać oliwę z oliwek na dużej patelni lub patelni grillowej na średnim ogniu, aż będzie bardzo gorąco. Obficie przyprawiamy mięso z obu stron solą i pieprzem.
Gotować hamburgery na patelni, obracając raz lub dwa razy, przez 7 do 10 minut na średnio rzadkie. Nie naciskaj na paszteciki. Dużą łyżką, baste hamburgery kilka razy z tłuszczu na patelni. (Można również rozgrzać piekarnik do 232° i gotować hamburgery na górze pieca, aż będą brązowe po obu stronach, a następnie zakończyć je w piekarniku.)
Usuń hamburgery na ciepłym talerzu i rezerwy patelni do gotowania. Trzymaj hamburgery ciepłe, i niech odpocząć na kilka minut przed podaniem.
Działa szybko, więc patelnia burger jest jeszcze gorąca, wylać pozostały tłuszcz i powrót patelni na średnim ogniu.
Dodaj port i wymieszać i zeskrobać po bokach i na dole patelni, aby usunąć wszystkie rumiane kawałki.
Dodać pozostały wywar i doprowadzić do wrzenia. Gotować, aż zmniejszy się o około jedną trzecią, o 2 protokół.
Dodać mieszaninę skrobi kukurydzianej i gotować i mieszać, aż sos zgęstnieje, o 1 minutę.
Tosty bułki w piekarniku lub pod brojlerem, o 5 cali od ciepła, aż lekko tosty. Lub opiekać je na zewnętrznym obwodzie patelni grillowej. Użyj 2 łyżki masła do rozłożenia na ściętych stronach bułek. Odstawić.
Podgrzać Pozostałe 1 łyżka masła w małej patelni na średnim ogniu, aż masło zacznie bąbelkować.
Dodać plastry trufli, jeśli jest używany, i gotować, mieszając i podrzucając, aż trufle są ciepłe przez, o 30 sekund. Odstawić i ogrzać.
Aby zbudować hamburgery, ułóż małą garść zieleni na dnie bułki i rozłóż łyżkę marynowanej cebuli na zieleni.
Umieścić hamburgery na górze i podzielić plastry trufli równomiernie między nimi. Lekko skropić sos nad i wokół hamburgery, a następnie posypać fleur de sel. Balans blaty kok przed hamburgery i służyć natychmiast.
Włożyć 2 ćwiartki (8 szklanek) bulionu z kurczaka o niskiej zawartości sodu lub bez dodatku soli w dużym garnku z 1 grubo posiekaną żółtą cebulą; 1 łodyga selera naciowego, pokrojona na kawałki; 1 marchew, pokrojona na kawałki; 1 mały por, pokrojony na kawałki; 1 pomidor, grubo posiekany; i zmiażdżony ząbek czosnku.
Dodać gałązkę każdej pietruszki i tymianku i liść laurowy.
Dodać około 1/4 szklanki białego wina lub sherry.
Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu, następnie zmniejszyć ogień do powolnego dusić i gotować, odkryte, aż zmniejszyć do około 6 filiżanek, o 1 godzinę.
Odcedzić, delikatnie naciskając na ciała stałe, aby wydobyć jak najwięcej cieczy. Wyrzucić ciała stałe i przechowywać w lodówce, pokryte, aż potrzebne.
Grenadyna Marynowana Cebula
- sprawia, że około 2 szklanki -
Zawiąż ziarna pieprzu i kolendry w gazie lub umieść je w herbacianej kulce. W niereaktywnym rondlu na średnim ogniu, doprowadzić ocet, grenadyna, i przyprawy do wrzenia.
Dodaj cebulę i gotuj na wolnym ogniu, odkryte, przez 10 do 15 protokół.
Ostudzić, przenieść do niereaktywnego pojemnika, przykryć i odstawić na 2 godziny przed użyciem. Cebula zmieni głębszy kolor i nabierze więcej smaku, jeśli pozostanie w mieszance marynowania na dzień lub dwa przed użyciem. Przechowują w lodówce do 2 tygodni.