Ugotuj książkę: BLT Bucatini
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc daj gotować książkę: BLT Bucatini spróbować. Jedna porcja zawiera 781 kalorii, 29g białka, oraz 32G tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na $5.7 za porcję, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Serious Eats ma fanów 110. Udaj się do sklepu i odbierz rukolę, świeży ser Pecorino romano, pomidory koktajlowe i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 91%. Ten wynik jest super. Podobne przepisy to Ugotuj książkę: PBJ, Bucatini z pikantnym sosem pomidorowym (bucatini All ' amatriciana), oraz Kolacja: Bucatini con Salsicce (Bucatini z kiełbasą).
Instrukcje
Przynieś duży garnek wody do toczącego się wrzenia i soli obficie.
Podczas podgrzewania wody rozgrzej oliwę na dużej patelni umieszczonej na średnim ogniu.
Dodaj pancetta i sauté, często mieszając, przez 8 do 10 protokół, lub aż pancetta zaczyna renderować swój tłuszcz i włączyć nieco chrupiące. Mieszać w pomidory koktajlowe i gotować, mieszając od czasu do czasu, przez około 5 minut, lub aż pomidory są podgrzewane przez. Wyłączyć ogień i przykryć SOS, aby był ciepły.
Dodaj makaron do wrzącej wody, wymieszaj, aby oddzielić makaron i gotuj zgodnie z instrukcjami producenta, aż al dente.
Ugotowany makaron odcedzić w durszlaku ustawionym w zlewie, rezerwując około 1 szklanki wody do gotowania.
Przełożyć makaron na patelnię i delikatnie wrzucić makaron i sos, aby dokładnie połączyć, dodając plusk lub dwa wody do gotowania, jeśli to konieczne, aby poluzować SOS.
Dodać rukolę przez garść i nadal rzucać na minutę lub tak, aż rukola jest po prostu zwiędły.
Makaron przekładamy do płytkich miseczek i posypujemy serem.
Uwaga: aby zrobić wolno pieczone pomidory koktajlowe, Rozgrzej piekarnik do 135°.
Pokrój pomidory koktajlowe na pół i ułóż je w jednej warstwie na dużej blasze/tacy do pieczenia.
Skropić 1/4 szklanki oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia na pomidorach, a następnie rozrzucić 2 ząbki czosnku, cienko pokrojone, na pomidorach. Doprawić koszerną lub drobną solą morską i świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Piecz przez 2 do 3 godzin, lub do czasu, aż pomidory zwiędną i trochę pomarszczą, ale nadal są wilgotne.
Pozostawić do ostygnięcia i zużyć natychmiast lub przechowywać w szczelnie zamkniętym pojemniku w lodówce do 1 tygodnia. Doprowadzić do temperatury pokojowej przed użyciem.