Ugotuj książkę: prowansalska oliwkowa Fougasse

Ugotuj książkę: prowansalska oliwkowa Fougasse
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc daj gotować książkę: prowansalska Oliwa Fougasse spróbuj. Jedna porcja zawiera 1393 kalorii, 31g białka, oraz 52g tłuszczu. Ten przepis służy 2. Na 2,45 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 40% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Serious Eats ma 88 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz aktywne drożdże, skórkę z cytryny, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć cukier można śledzić to danie główne z Pełnoziarniste Ciasteczka Bez Cukru Rafinowanego jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 97%. Ten wynik jest super. Spróbuj Ugotuj książkę: oliwa z oliwek Gelato, Fougasse z ziołami prowansalskimi, oraz Ugotuj książkę: oliwa z oliwek ciasto cytrusowe dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Do miarki wlać 2/3 szklanki wody i posypać drożdżami i cukrem. Wymieszać drewnianą łyżką lub gumową łopatką i pozostawić drożdże do rozpuszczenia na około 5 minut. Gdy mieszanina pęcherzyków i wygląda kremowy, dodać 1 więcej szklanki wody, wraz z 4 1/2 łyżki oliwy z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
1 Tabliczka (4 Uncje) Półsłodkiej Czekolady, Posiekanej1 Tabliczka (4 Uncje) Półsłodkiej Czekolady, Posiekanej
Gruby Wędzony Boczek Pokrojony W KostkęGruby Wędzony Boczek Pokrojony W Kostkę
1 1/4 Szklanki Ciepłej Wody (od 44 Do 48 Stopni Celsjusza)1 1/4 Szklanki Ciepłej Wody (od 44 Do 48 Stopni Celsjusza)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki W Kształcie Głowy PowietrznejCukierki W Kształcie Głowy Powietrznej
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (okUncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
4 Duże Precle Oblane Jogurtem4 Duże Precle Oblane Jogurtem
2
Mąkę i sól umieścić w misce miksera i wymieszać do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Śliwki Duszone Lub Inne OwoceŚliwki Duszone Lub Inne Owoce
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
3
Wlać mieszaninę drożdży, przymocować hak do ciasta i ubijać ze średnią prędkością przez 2 do 3 minut lub do zwilżenia mąki. Obróć prędkość do średniej i beat przez 10 minut więcej, lub aż ciasto czyści boki miski. Ciasto będzie bardzo miękkie i lepkie, prawie jak ciasto, i będzie basen na dnie miski, ale to jest w porządku. (Możesz wymieszać to ciasto ręcznie za pomocą drewnianej łyżki, ale potrzebujesz czasu i dużo energii, ponieważ ciasto jest bardzo miękkie i rozciągliwe.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
Śliwki Duszone Lub Inne OwoceŚliwki Duszone Lub Inne Owoce
1 1/4 Szklanki Ciepłej Wody (od 44 Do 48 Stopni Celsjusza)1 1/4 Szklanki Ciepłej Wody (od 44 Do 48 Stopni Celsjusza)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (okUncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
4
Oliwki, rozmaryn i skórkę z cytryny lub pomarańczy wymieszać razem, dodać je do miksera i ubić jeszcze przez minutę. Oliwki nie mieszają się całkowicie z ciastem, więc zakończ pracę wytrzymałą gumową szpatułką lub drewnianą łyżką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
Mięsiste Golonki Cielęce O Grubości 2-3 CaliMięsiste Golonki Cielęce O Grubości 2-3 Cali
Ciasto KukurydzianeCiasto Kukurydziane
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (okUncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
4 Duże Precle Oblane Jogurtem4 Duże Precle Oblane Jogurtem
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
5
Lekko naoliwić dużą miskę i zeskrobać do niej ciasto. Lekko naoliwić wierzch ciasta, następnie naoliwić kawałek folii. Przykryj miskę plastikową, naoliwioną stroną do dołu i umieść w ciepłym miejscu, aż ciasto podwoi objętość, 1 do 2 godzin, w zależności od ciepła w pomieszczeniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
1 Duża żółta Cebula, Pokrojona W ósemki1 Duża żółta Cebula, Pokrojona W ósemki
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
6
Wymieszać ciasto, przykryć ponownie i przechowywać w lodówce przez co najmniej 6 godzin, lub tak długo, jak 3 dni. (Wolę pozostawić ciasto na noc.) Jeśli trzymasz go przez jakiś czas w lodówce, prawdopodobnie ponownie wzrośnie do górnej części miski, w takim przypadku możesz go wymieszać, lub nie—to nie jest kluczowe.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
7
Wyjąć ciasto z lodówki, wymieszać i podzielić na pół. Obrócić 1 kawałek ciasta na mąkę i wyłożyć wierzch ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
Śliwki Duszone Lub Inne OwoceŚliwki Duszone Lub Inne Owoce
8
Rozwałkuj ciasto na prostokąt, który ma około 12 cali długości i 7 do 9 cali szerokości. Precyzja nie jest tu ważna. Podczas pracy, podnieś ciasto i mąki licznik ponownie, jeśli ciasto się przykleja.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
Śliwki Duszone Lub Inne OwoceŚliwki Duszone Lub Inne Owoce
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
9
Przenieść ciasto na dużą nieprzywierającą blachę do pieczenia lub wyłożoną silikonową matą do pieczenia lub papierem do pergaminu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Plasterki Pecorino O Grubości 1/4 Cala4 Plasterki Pecorino O Grubości 1/4 Cala
Szczypta Płatków Czerwonej PaprykiSzczypta Płatków Czerwonej Papryki
10
Używając noża do pizzy, jednosiecznej żyletki lub noża X-Acto, Wytnij około 4 cięcia o długości około 2 cali, pod kątem w dół po każdym długim boku prostokąta, raczej jak żyły na liściu. Jeśli chcesz, zrób kolejny 2-calowy pionowy ukośnik w pobliżu górnej części prostokąta. Ponownie, nie martw się o precyzję. Palcami delikatnie popchnij i pociągnij ukośniki, szarpiąc trochę ciasto. Postaraj się, aby otwory otworzyły się na około cal szerokości. Jak cajole ciasto, może chcesz szarpać trochę więcej u podstawy niż na górze, więc kończy się chleb, który jest płaski na dole i zwęża się ku górze, jak liść.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Funta Małych Czerwonych Ziemniaków (około 5), Pokrojonych W Plasterki3/4 Funta Małych Czerwonych Ziemniaków (około 5), Pokrojonych W Plasterki
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kolorowe Posypki Lub Małe KropkiKolorowe Posypki Lub Małe Kropki
Guma Owocowa W Paski PomarańczoweGuma Owocowa W Paski Pomarańczowe
11
Powtórz z drugim kawałkiem ciasta na drugiej blasze do pieczenia (lub przykryj tę część i zwróć ją do lodówki, aby piec później).
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczypta Płatków Czerwonej PaprykiSzczypta Płatków Czerwonej Papryki
1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu
12
Przykryj ciasto ręcznikiem do naczyń i pozostaw na 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do SerwowaniaSłodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do Serwowania
13
Umieść stojaki, aby podzielić piekarnik na trzecie i rozgrzej piekarnik do 232°. (jeśli pieczesz tylko 1 chleb, upiecz go na Dolnym lub środkowym stojaku.)
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Funta Małych Czerwonych Ziemniaków (około 5), Pokrojonych W Plasterki3/4 Funta Małych Czerwonych Ziemniaków (około 5), Pokrojonych W Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu
14
W małej filiżance wymieszać pozostałą łyżkę oliwy z oliwek z pozostałymi 2 łyżeczkami wody. Ciasto nakłuć widelcem i pędzelkiem do ciasta lekko posmarować fougasse mieszaniną oleju i wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
Gruby Wędzony Boczek Pokrojony W KostkęGruby Wędzony Boczek Pokrojony W Kostkę
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczotka Do CiastaSzczotka Do Ciasta
15
Posypać chlebem całą koszerną lub inną grubą solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól GruboziarnistaSól Gruboziarnista
3/4 Funta Małych Czerwonych Ziemniaków (około 5), Pokrojonych W Plasterki3/4 Funta Małych Czerwonych Ziemniaków (około 5), Pokrojonych W Plasterki
16
Wsuń blachy do piekarnika i piecz przez 10 minut. Obróć arkusze od góry do dołu i od przodu do tyłu i piec przez kolejne 8 do 10 minut, lub aż chleb będzie złoty—nie będzie zbyt ciemny.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Funta Małych Czerwonych Ziemniaków (około 5), Pokrojonych W Plasterki3/4 Funta Małych Czerwonych Ziemniaków (około 5), Pokrojonych W Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczypta Płatków Czerwonej PaprykiSzczypta Płatków Czerwonej Papryki
1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu
17
Przenieść fougasse do regału chłodzącego i odstawić na co najmniej 10 do 15 minut przed podaniem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomarańczowy Kawałek Do Pieczenia M&mPomarańczowy Kawałek Do Pieczenia M&m
18
Przechowywanie: ciasto można przechowywać w lodówce do 3 dni, ale po upieczeniu chleb powinien być spożywany tego samego dnia.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Funta Małych Czerwonych Ziemniaków (około 5), Pokrojonych W Plasterki3/4 Funta Małych Czerwonych Ziemniaków (około 5), Pokrojonych W Plasterki
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia60
Magazyn