Ugotuj książkę: grill Wołowina krótkie żeberka

Ugotuj książkę: grill Wołowina krótkie żeberka
Przepis gotuj książkę: grill Wołowina krótkie żeberka jest gotowy w około 45 minut i zdecydowanie jest ogromnym bezglutenowe i bezmleczne opcja dla miłośników amerykańskiej żywności. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 1g tłuszczu, oraz w sumie 39 kalorii. Na 47 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 5. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka mielonego imbiru, szalotki, pieprzu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest idealny do Dzień Ojca. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 74%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Ugotuj książkę: czerwone wino-duszone żeberka, Ugotuj książkę: Karashi musztarda krótkie żeberka, oraz Ugotuj książkę: duszone żeberka z musztardą Dijon.

Instrukcje

1
Usunąć membranę z tyłu żeber. Ostrym nożem zdobądź wierzchołek każdego żebra, przecinając 1/4-calowe rowki prostopadłe do kości co 1/2 cala. Cięcia te zapewnią więcej powierzchni kory (aromatyczna skorupa).
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Kotlety Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (o Grubości 1-1/2 Cala I Wadze 8 Uncji Każdy)4 Kotlety Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (o Grubości 1-1/2 Cala I Wadze 8 Uncji Każdy)
(mequite, Hikora Lub Olcha)(mequite, Hikora Lub Olcha)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
2
W małej misce, połączyć suche składniki rub i dobrze wymieszać. Nałożyć obfite warstwy rub na wszystkie strony każdego żebra.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
3
Zbuduj ogień (drewno lub połączenie węgla drzewnego i drewna)do pośredniego gotowania, umieszczając węgle tylko po jednej stronie grilla, pozostawiając pustkę po drugiej stronie.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
4
Umieść żeberka wołowe na kuchence (od strony kości w dół) z dala od węgli, zamknij pokrywkę i gotuj na pośrednim ogniu (około 135°) przez 1 1/2 godziny lub aż temperatura wewnętrzna wołowiny wyniesie160.
Składniki, których będziesz potrzebować
żeberka Wołoweżeberka Wołowe
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
4 Kotlety Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (o Grubości 1-1/2 Cala I Wadze 8 Uncji Każdy)4 Kotlety Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (o Grubości 1-1/2 Cala I Wadze 8 Uncji Każdy)
5
Usuń żebra z grilla i umieść je na środku podwojonej blachy z folii aluminiowej, od strony mięsa w dół. W małej misce, połączyć mieszaninę zapasów i wlać ją na żebra. Owinąć szczelnie w folię, zamykając sok w środku. Zwrócić opakowanie foliowe do grilla, zamknąć pokrywkę i gotować na pośrednim ogniu przez 1 godzinę lub aż temperatura wewnętrzna wołowiny osiągnie 93°.
Składniki, których będziesz potrzebować
Białe Czekoladowe Loki Do PieczeniaBiałe Czekoladowe Loki Do Pieczenia
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
(mequite, Hikora Lub Olcha)(mequite, Hikora Lub Olcha)
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
6
Wyjmij opakowanie foliowe z grilla i pozostaw wołowinę w folii na 15 minut. Rozpakuj żebra i pokrój każde z nich do Kości we wszystkich punktowanych cięciach. Stworzy to kawałki mięsa o wielkości kęsa i pozwoli sokowi przeniknąć przez korę, zapewniając więcej smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Białe Czekoladowe Loki Do PieczeniaBiałe Czekoladowe Loki Do Pieczenia
4 Kotlety Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (o Grubości 1-1/2 Cala I Wadze 8 Uncji Każdy)4 Kotlety Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (o Grubości 1-1/2 Cala I Wadze 8 Uncji Każdy)
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
(mequite, Hikora Lub Olcha)(mequite, Hikora Lub Olcha)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®

Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir

Żeberka wołowe można łączyć z Merlotem, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. Wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze kawałki wołowiny dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwieniami, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze kawałki mogą poradzić sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. The Anthem Estate Merlot Mt. Wino Veeder Napa Valley z 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 99 dolarów za butelkę.
Anthem Estate Merlot Mt. Wino Veeder Napa Valley
Anthem Estate Merlot Mt. Wino Veeder Napa Valley
Czarna wiśnia, przyprawa, bogaty
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje5
Ocena Zdrowia1
KuchnieBBQGrill
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn