Udziec jagnięcy owinięty w boczek z redukcją czerwonego wina

Udziec jagnięcy owinięty w boczek z redukcją czerwonego wina
Udziec jagnięcy owinięty w boczek z redukcją czerwonego wina może być dobrym przepisem na poszerzenie repertuaru dania głównego. Ten bezglutenowy, bezmleczny, paleolityczny i pierwotny przepis zawiera 1 porcję i kosztuje 23,89 USD za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 258 g białka, 132 g tłuszczu i łącznie 2442 kalorie. Ten przepis z Allrecipes wymaga koncentratu pomidorowego, oliwy z oliwek, wina i rozmarynu. 4 osoby przygotowały ten przepis i zrobią go jeszcze raz. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 2 godzin i 30 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 77%. Ten wynik jest całkiem niezły. Gicz jagnięca w klementynkowo-figowej redukcji z czerwonego wina, udziec jagnięcy duszony w czerwonym winie i udziec jagnięcy pieczony w stylu śródziemnomorskim z sosem z czerwonego wina są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
Odetnij nadmiar tłuszczu i cienką błonę z nogi jagnięcej; włożyć do brytfanny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Noga JagnięcaNoga Jagnięca
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Czarna Lukrecja Sznurkowa – 8 Cali KażdaCzarna Lukrecja Sznurkowa – 8 Cali Każda
2
W mięsie nacinamy nacięcia i w nacięcia wkładamy plasterki czosnku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki, Gotowane I MieloneKrewetki, Gotowane I Mielone
Marynowany Imbir, 1 Mały Szklany SłoikMarynowany Imbir, 1 Mały Szklany Słoik
3
W małej misce wymieszaj oliwę z oliwek, sok z cytryny i rozmaryn; posmaruj mieszanką jagnięcinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Dodatkowe świeże MalinyOpcjonalnie Dodatkowe świeże Maliny
30 Uncji Ricotty Z Pełnego Mleka30 Uncji Ricotty Z Pełnego Mleka
Czerwona Papryka, Pokrojona W Kawałki Wielkości ZapałkiCzerwona Papryka, Pokrojona W Kawałki Wielkości Zapałki
JagnięcinaJagnięcina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Lekki Tuńczyk W Wodzie, Odsączony I PłatkowanyLekki Tuńczyk W Wodzie, Odsączony I Płatkowany
4
Na mięsie ułóż plasterki boczku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziemniaki Yukon Gold, Umyte I Pokrojone W Kostkę O średnicy 3/4 CalaZiemniaki Yukon Gold, Umyte I Pokrojone W Kostkę O średnicy 3/4 Cala
Marynowany Imbir, 1 Mały Szklany SłoikMarynowany Imbir, 1 Mały Szklany Słoik
5
Pozostaw pieczeń w temperaturze pokojowej na 30 minut.
6
Rozgrzej piekarnik do 165 stopni C (325 stopni F).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekane, świeże Liście Tymianku, Plus 1 łyżeczka Do SosuPosiekane, świeże Liście Tymianku, Plus 1 łyżeczka Do Sosu
7
Piecz jagnięcinę w nagrzanym piekarniku, aż termometr do mięsa włożony w najgrubszą część udka, tak aby nie dotykał kości, pokaże temperaturę 145 stopni F (65 stopni C) w przypadku średnio wysmażonego lub 70 stopni C w przypadku średniego wysmażenia. , 1 1/2 do 1 3/4 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Opakowanie (10 Uncji) Groszku Zwyczajnego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego1 Opakowanie (10 Uncji) Groszku Zwyczajnego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
JagnięcinaJagnięcina
Marynowany Imbir, 1 Mały Szklany SłoikMarynowany Imbir, 1 Mały Szklany Słoik
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
Posiekane, świeże Liście Tymianku, Plus 1 łyżeczka Do SosuPosiekane, świeże Liście Tymianku, Plus 1 łyżeczka Do Sosu
8
Przełóż jagnięcinę na półmisek, przykryj luźno folią aluminiową i odstaw na czas przygotowania sosu.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeży Korzeń Imbiru, Posiekany Lub Starty Na Ręcznej Tarce Lub Mikropłatkuświeży Korzeń Imbiru, Posiekany Lub Starty Na Ręcznej Tarce Lub Mikropłatku
JagnięcinaJagnięcina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Pomidory śliwkowe, Wypestkowane I Grubo Posiekane4 Pomidory śliwkowe, Wypestkowane I Grubo Posiekane
9
Zbierz i usuń nadmiar tłuszczu z tłuszczu pozostawionego na patelni; postaw brytfannę na średnim ogniu. Gotuj i mieszaj cebulę w sosie, aż będzie przezroczysta, około 5 minut; wlać wino. Wymieszaj wino i pozostałości z patelni, zeskrobując i rozpuszczając brązowe kawałki jedzenia, które pozostały na dnie patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Do 10 Ząbków Prażonego Czosnku8 Do 10 Ząbków Prażonego Czosnku
WinoWino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Czarna Lukrecja Sznurkowa – 8 Cali KażdaCzarna Lukrecja Sznurkowa – 8 Cali Każda
10
Wlać bulion, doprowadzić sos do wrzenia i zmniejszyć ogień do minimalnego. Wymieszaj koncentrat pomidorowy z sosem, zagotuj i gotuj, aż sos zredukuje się do około 1 szklanki. Doprawić solą i czarnym pieprzem. Aby uzyskać gładszy sos, odcedź go przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Mielonej Wołowiny (najlepiej Naturalnie Hodowanej)1 Funt Mielonej Wołowiny (najlepiej Naturalnie Hodowanej)
Pasta PomidorowaPasta Pomidorowa
świeży Korzeń Imbiru, Posiekany Lub Starty Na Ręcznej Tarce Lub Mikropłatkuświeży Korzeń Imbiru, Posiekany Lub Starty Na Ręcznej Tarce Lub Mikropłatku
1 Funt Okry, Przycięty I Pokrojony W Krążki O średnicy 1/2 Cala1 Funt Okry, Przycięty I Pokrojony W Krążki O średnicy 1/2 Cala
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 30 m.
Porcje1
Ocena Zdrowia67
Magazyn