Udka z kurczaka w sosie musztardowo-cytrusowym
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj udek z kurczaka z sosem musztardowo-cytrusowym. Jedna porcja zawiera 213 kalorii, 23G białka, oraz 9g tłuszczu. Ten przepis służy 8. Na 1,36 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jeśli masz sok pomarańczowy, pieprz, czosnek, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 38%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Udka Z Kurczaka Marynowane W Cytrusach, Udka Z Kurczaka Szkliwione Cytrusami, oraz Udka Z Kurczaka Glazurowane Musztardą.
Instrukcje
Wymieszać sok z cytryny, sos Worcestershire, 1 łyżka. czosnek i 2 łyżki. miód w plastikowej torbie.
Dodać kurczaka i marynować w lodówce przez 1 godzinę.
Rozgrzać olej na dużej patelni.
Udka wyjąć z marynaty, osuszyć i posypać solą i pieprzem. Brązowy kurczak ze wszystkich stron, około 10 minut.
Wyjmij kurczaka z patelni, dodaj szalotki, pozostały czosnek i zmiażdżoną czerwoną paprykę; gotuj 2 minuty. Odstawić kurczaka na patelnię i dodać sok pomarańczowy oraz bulion. Dusić, obracając raz, aż kurczak jest gotowane przez, o 10 protokół.
Wyjąć kurczaka na talerz.
Dodać musztardę, skórkę pomarańczową i pozostały miód na patelni. Doprowadzić do wrzenia i ubijać, aż sos zgęstnieje, o 7 protokół. Łyżką kurczaka i podawać.