Udka z kurczaka po kreolsku
Nigdy nie można mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc wypróbuj Creole Chicken Thighs. Za 1,33 USD za porcję ten przepis pokrywa 20% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest dla 8 osób. Jedna porcja zawiera 332 kalorie , 27 g białka i 7 g tłuszczu . Jest dostarczany przez Taste of Home. To dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową i bezmleczną . Jeśli masz pod ręką bulion z kurczaka, pietruszkę, pomidory i kilka innych składników, możesz to zrobić. 30 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Od przygotowania do podania ten przepis zajmuje około 7 godzin i 30 minut . Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 77% , co jest solidne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się również spodobać przepisy takie jak Creamy Creole Crab Pots , Asian Marinated Chicken Thighs i Baked Chicken Thighs with Satay Sauce and Tomato Salad .
Instrukcje
Posyp kurczaka 1 łyżką przyprawy Cajun. Na dużej patelni zrumień kurczaka na oleju.
W wolnowarze o pojemności 5 qt. wymieszaj bulion, fasolę, ryż, pomidory, zieloną paprykę, pietruszkę i pozostałą przyprawę Cajun. Na wierzch dodaj kurczaka. Przykryj i gotuj na małym ogniu przez 7-8 godzin lub do momentu, aż kurczak będzie miękki.