Udka z kurczaka duszone miodowo-winem z zielenią musztardową
Miodowo-winne duszone udka z kurczaka z zielenią musztardową to bezglutenowe i bezmleczne danie główne. Ten przepis służy 6 i kosztuje $2.13 za porcję. Jedna porcja zawiera 285 kalorii, 33g białka, oraz 9g tłuszczu. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i podnieś ząbki czosnku, musztardę, miód i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać nasiona sezamu można śledzić to danie główne z Chleb Bananowy Sezamowy jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 71%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Czerwone Wino Duszone Udka Z Kurczaka, Udka z kurczaka duszone w czosnku i białym winie, oraz Duszone udka z kurczaka z musztardą i kasztanami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać duży holenderski piekarnik na dużym ogniu; dodać olej do patelni, wirując do płaszcza.
Dodać kurczaka; gotować 4 protokół z każdej strony lub aż rumiane.
Dodać cebulę; smażyć 4 minuty. Zmniejszyć ogień; dodać bulion i Shaoxing, skrobanie patelni poluzować rumiane kawałki. Wymieszaj imbir, sos ostrygowy, miód i czosnek. Przykryć i piec w 350 przez 30 minut.
Wyjąć z piekarnika. Kurczaka rozdrobnić 2 widelcami; powrócić do patelni.
Umieść patelnię na średnim ogniu.
Dodać połowę zieleni do patelni; przykryć. Gotować 5 minut lub aż warzywa więdną; dobrze wymieszać. Powtórz procedurę z pozostałymi zieleniami. Gotować mieszaninę, pod przykryciem, 15 minut. Łyżka 1 szklanka mieszanki kurczaka w każdej z 6 misek; posypać każdą porcję 1/2 łyżeczki sezamu.
Shaoxing Redemption: tak, można użyć wytrawnego sherry zamiast wina Shaoxing (shaow-SHEEN), ale zalecamy dodanie tego pachnącego, głęboko orzechowego wina do spiżarni-można eksperymentować z nim w gulaszach lub innych przepisach nawołujących do winiarskiego smaku. Poszukaj go na rynkach azjatyckich, gdzie butelka 750 ml kosztuje od $ 4 do$, ale uważaj na butelki oznaczone "Shaoxing cooking wine" - odmiana gotowania ma sól.