Udka kurczaka na parze z tymiankiem

Udka kurczaka na parze z tymiankiem
Udka kurczaka na parze z tymiankiem to bezglutenowe, pierwotne i דל פחמימות,zne danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 36g białka, 46 g tłuszczu, oraz w sumie 603 kalorie. Na 2,58 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz pod ręką rosół z kurczaka, pierś z kurczaka, nogi z kurczaka i kilka innych składników, możesz to zrobić. Aby korzystać z portu można śledzić to danie główne z Szewc Portowy jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 50%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Nogi Kraba Z Trawy Cytrynowej Na Parze, Tymianek duszone udka z kaczki z kurkami i ziemniakami, oraz Krewetki Gotowane Na Parze Z Lagerem, Cytryną I Tymiankiem dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzać dużą patelnię saute na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
2
Dodać oliwę z oliwek i podgrzać. Gdy olej jest gorący, dodaj cebulę i gotuj przez 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)
3
Dodać grzyby i kurczaka i gotować, aż grzyby zaczną wydzielać swój płyn i kurczak nie jest już różowy. Doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
4
Wyjmij z ognia i dodaj port. Wróć do ognia i gotuj, aż port zostanie zmniejszony o 1/
Składniki, których będziesz potrzebować
PortPort
5
Należy zachować ostrożność, ponieważ mieszanina może się zapalić.
6
Dodać bulion z kurczaka i gotować przez 2 minuty. Łyżką szczelinową wyjąć mieszankę z kurczakiem i grzybami i umieścić w misce. Powrót patelni do ciepła i zmniejszyć ciecz w dół, aż będzie syropowata konsystencja, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
(wątroba I Szyja Usunięte)(wątroba I Szyja Usunięte)
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
7
Dodać zredukowaną ciecz do mieszaniny kurczaka.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
8
Dodać natkę pietruszki i dobrze wymieszać. Super.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
9
Usuń kość z uda do pierwszego stawu nogi. Zachowaj kości i skrawki na parującą ciecz. Możesz poprosić rzeźnika, żeby zrobił to za ciebie. Doprawić nogi do środka i na zewnątrz solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
4 Kotlety Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (o Grubości 1-1/2 Cala I Wadze 8 Uncji Każdy)4 Kotlety Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (o Grubości 1-1/2 Cala I Wadze 8 Uncji Każdy)
10
Połóż nogi w dół, skóra w dół.
11
Umieść 1/4 szklanki schłodzonego nadzienia wewnątrz każdej nogi. Złożyć mięso na nadzieniu i zabezpieczyć wykałaczką.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Guma Do żucia O Smaku Mięty ZielonejGuma Do żucia O Smaku Mięty Zielonej
12
Na dnie parowca połączyć bulion z kurczaka, zarezerwowane kości, tymianek i oliwę z oliwek i doprowadzić do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
(wątroba I Szyja Usunięte)(wątroba I Szyja Usunięte)
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
13
Umieść kosz na parowiec w parowniku.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kosz ParowyKosz Parowy
14
Dodać nogi kurczaka w 1 warstwę i przykryć. Na parze, aż kurczak zostanie ugotowany, około 20 do 25 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Udko Z KurczakaUdko Z Kurczaka
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
15
Wyjmij udka kurczaka z parownika i utrzymuj ciepło podczas przygotowywania sosu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Udko Z KurczakaUdko Z Kurczaka
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
16
Umieść 1/2 szklanki płynu do gotowania na parze w blenderze.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
17
Dodać rukolę i dobrze wymieszać. Z blenderem na niskim poziomie, dodać masło, trochę na raz. Doprawić solą, pieprzem i sokiem z cytryny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
Nie Z Lokalnego OgroduNie Z Lokalnego Ogrodu
8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
18
Pokrój bez kości część udka kurczaka na 3 plastry.
Składniki, których będziesz potrzebować
Udko Z KurczakaUdko Z Kurczaka
19
Na talerzu ułożyć sos i polać udkiem kurczaka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Udko Z KurczakaUdko Z Kurczaka
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 50 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia13
Magazyn