Udka kurczaka na parze z tymiankiem
Udka kurczaka na parze z tymiankiem to bezglutenowe, pierwotne i דל פחמימות,zne danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 36g białka, 46 g tłuszczu, oraz w sumie 603 kalorie. Na 2,58 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz pod ręką rosół z kurczaka, pierś z kurczaka, nogi z kurczaka i kilka innych składników, możesz to zrobić. Aby korzystać z portu można śledzić to danie główne z Szewc Portowy jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 50%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Nogi Kraba Z Trawy Cytrynowej Na Parze, Tymianek duszone udka z kaczki z kurkami i ziemniakami, oraz Krewetki Gotowane Na Parze Z Lagerem, Cytryną I Tymiankiem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać dużą patelnię saute na średnim ogniu.
Dodać oliwę z oliwek i podgrzać. Gdy olej jest gorący, dodaj cebulę i gotuj przez 1 minutę.
Dodać grzyby i kurczaka i gotować, aż grzyby zaczną wydzielać swój płyn i kurczak nie jest już różowy. Doprawić solą i pieprzem.
Wyjmij z ognia i dodaj port. Wróć do ognia i gotuj, aż port zostanie zmniejszony o 1/
Należy zachować ostrożność, ponieważ mieszanina może się zapalić.
Dodać bulion z kurczaka i gotować przez 2 minuty. Łyżką szczelinową wyjąć mieszankę z kurczakiem i grzybami i umieścić w misce. Powrót patelni do ciepła i zmniejszyć ciecz w dół, aż będzie syropowata konsystencja, około 5 minut.
Dodać zredukowaną ciecz do mieszaniny kurczaka.
Dodać natkę pietruszki i dobrze wymieszać. Super.
Usuń kość z uda do pierwszego stawu nogi. Zachowaj kości i skrawki na parującą ciecz. Możesz poprosić rzeźnika, żeby zrobił to za ciebie. Doprawić nogi do środka i na zewnątrz solą i pieprzem.
Połóż nogi w dół, skóra w dół.
Umieść 1/4 szklanki schłodzonego nadzienia wewnątrz każdej nogi. Złożyć mięso na nadzieniu i zabezpieczyć wykałaczką.
Na dnie parowca połączyć bulion z kurczaka, zarezerwowane kości, tymianek i oliwę z oliwek i doprowadzić do wrzenia.
Umieść kosz na parowiec w parowniku.
Dodać nogi kurczaka w 1 warstwę i przykryć. Na parze, aż kurczak zostanie ugotowany, około 20 do 25 minut.
Wyjmij udka kurczaka z parownika i utrzymuj ciepło podczas przygotowywania sosu.
Umieść 1/2 szklanki płynu do gotowania na parze w blenderze.
Dodać rukolę i dobrze wymieszać. Z blenderem na niskim poziomie, dodać masło, trochę na raz. Doprawić solą, pieprzem i sokiem z cytryny.
Pokrój bez kości część udka kurczaka na 3 plastry.
Na talerzu ułożyć sos i polać udkiem kurczaka.