Twaróg Limonkowy
Limonkowy twaróg może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 188 kalorii, 1G białka, oraz 11g tłuszczu każdy. Na 48 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Przynosi wam to moje przepisy. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka skórki z limonki, żółtka jaj, cukier i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Z łyżeczką wynik 9%, to danie jest improvable. Podobne przepisy to Babeczki Kokosowe Key Lime Z Maślanym Twarogiem Key Lime, Key Lime Cupcakes with Key Lime Curd, oraz Key Lime Curd.
Instrukcje
Doprowadzić cukier, skórkę i sok do wrzenia w ciężkich nonaluminum 3 1/2-qt. rondel na średnim ogniu.
Wyjąć z ognia i stopniowo ubijać około jednej czwartej gorącej mieszaniny soku do żółtek; dodać mieszaninę żółtka do pozostałej mieszaniny gorącego soku, stale ubijając, aż do dobrze wymieszanego.
Umieść rondel na średnim ogniu i gotuj, stale ubijając, co najmniej 10 lub do 12 minut. (
Mieszanka będzie grubość jak budyń.)
Dodać masło, w 6 partiach, stale ubijając, aż masło się rozpuści i mieszaninę dobrze wymieszać po każdym dodaniu.
Wyjąć z ognia i wlać mieszaninę przez sitko z siatki drucianej do miski.
Umieścić folię bezpośrednio na ciepłym twarogu (aby zapobiec tworzeniu się filmu); schłodzić 3 godziny.