Tuńczyk zapiekany w sosie oliwkowo-winnym

Tuńczyk zapiekany w sosie oliwkowo-winnym
Marynowany Tuńczyk z sosem oliwkowo-winnym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny i pescatariański przepis ma 394 kalorie, 43g białka, oraz 10 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4 i kosztuje $6.88 za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka skórki pomarańczowej, greckich oliwek, nasion kopru włoskiego i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć sok z cytryny można śledzić to danie główne z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 86%. Ten wynik jest doskonały. Podobne przepisy to Steki z tuńczyka zapiekane w sosie pomidorowo-szpinakowym, Zapiekany Tuńczyk Z Sosem Cytrusowym, Pomidorowym I Oliwkowym, oraz Zapiekany Tuńczyk z oliwkowo-tapenadowym winegretem i rukolą.

Instrukcje

1
Umieść dużą patelnię nieprzywierającą pokrytą sprayem do gotowania na średnim ogniu, aż będzie gorąca.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki Sosu Z Indyka, Podgrzanego1/3 Szklanki Sosu Z Indyka, Podgrzanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
2
Dodaj nasiona kopru włoskiego i czosnek; smażyć 3 minuty lub aż nasiona są lekko tosty. Mieszankę łyżką do miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bułka Tarta, Kilka GarściBułka Tarta, Kilka Garści
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
1 łyżeczka żelatyny W Proszku Bez Dodatków Smakowych1 łyżeczka żelatyny W Proszku Bez Dodatków Smakowych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
3
Dodaj wino, oliwki, sok z cytryny, 1 łyżeczka skórki pomarańczy i czerwoną paprykę; dobrze wymieszaj i odstaw.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Smarowania WkładkiDo Smarowania Wkładki
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
Papaja (hawajska), Pokrojona W Drobną KostkęPapaja (hawajska), Pokrojona W Drobną Kostkę
Ciasto KukurydzianeCiasto Kukurydziane
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
4
Posypać czarnym pieprzem i solą tuńczyka. Ponownie polać patelnię sprayem do gotowania; miejsce na średnim ogniu, aż bardzo gorąco.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki Sosu Z Indyka, Podgrzanego1/3 Szklanki Sosu Z Indyka, Podgrzanego
Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
5
Dodaj tuńczyka; smażyć 5 minut z każdej strony lub do średnio rzadkich lub do pożądanego stopnia doneness.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
6
Usuń tuńczyka z patelni. Łyżka kuskus do każdej z 4 dużych płytkich misek; ułóż tuńczyka z boku. Odstawić; ogrzać.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Zewnętrznych Liści Z Dużej Cykorii6 Zewnętrznych Liści Z Dużej Cykorii
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
7
Dodaj mieszaninę wina na patelni; gotować 2 protokół lub aż sos jest lekko zmniejszona.
Składniki, których będziesz potrzebować
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
8
Polej steki równomiernie sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Steków Z Antrykotu O Wadze 8 Uncji6 Steków Z Antrykotu O Wadze 8 Uncji
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
9
Dekoruj skórką pomarańczy, w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
10
Uwaga: w razie potrzeby można zastąpić oliwki kalamata greckimi czarnymi oliwkami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwki KalamataOliwki Kalamata
Ciasto Kukurydziane (patrz Poniżej)Ciasto Kukurydziane (patrz Poniżej)

Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane

Tuńczyk świetnie komponuje się z Merlotem, Pinot Noir i winem różowym. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Robert Mondavi Napa Merlot z 4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 30 dolarów za butelkę.
Robert Mondavi Napa Merlot
Robert Mondavi Napa Merlot
Wielowymiarowe smaki wina pochodzą z winogron uprawianych w wyraźnie różnych terroirs Napa Valley, w tym dzielnic Carneros, Stags Leap i Oakville. Tradycyjne techniki, w tym rodzime drożdże, Rozszerzona maceracja, starzenie w beczkach z francuskiego dębu i butelkowanie bez filtracji, zwiększyły złożoność wina. To wino jest pyszne z wieloma przystawkami i serami. Jednym z naszych ulubionych dań jest pieczony indyk z farszem z grzybów i orzechów włoskich. Pieczona noga jagnięca, natarta pachnącymi ziołami i przyprawami, czy grillowany schab doskonale komponuje się z soczystymi smakami wina.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia95
Magazyn