Tuńczyk zapiekany sezamem z ryżem imbirowo-orzechowym

Tuńczyk zapiekany sezamem z ryżem imbirowo-orzechowym
Sezam-Crusted Tuńczyk z ryżem imbirowo-orzechowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 400 kalorii, 47g białka, oraz 11g tłuszczu. Ten bezmleczny i pescatariański przepis służy 4 i kosztuje 5,86 zł za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odebrać boil-in-bag ryż, steki z tuńczyka żółtopłetwego, zielona cebula, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby wykorzystać ryż można śledzić to danie główne z Pudding Ryżowy jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 73%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Tuńczyk z sezamem z kremem imbirowym, Tuńczyk z sezamem w sosie marchewkowo-imbirowym, oraz Tuńczyk z sezamem w sosie marchewkowo-imbirowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Aby przygotować ryż, ugotuj ryż zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu, pomijając sól i tłuszcz. Wymieszać w 1/4 szklanki cebuli, sos orzechowy, imbir, i 1/4 łyżeczki soli; zachować ciepło.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos OrzechowySos Orzechowy
ImbirImbir
CebulaCebula
RyżRyż
SólSól
2
Aby przygotować tuńczyka, rozgrzać olej na dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
TuńczykTuńczyk
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Połączyć tuńczyka i 2 łyżki sosu sojowego w misce, podrzucając delikatnie do herbu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos SojowySos Sojowy
TuńczykTuńczyk
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
4
Tuńczyka posypać 1/4 łyżeczki soli. Drag brzegi tuńczyka w sezamie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziarna SezamuZiarna Sezamu
SólSól
TuńczykTuńczyk
5
Dodaj tuńczyka na patelnię i gotować 3 minuty z każdej strony lub do pożądanego stopnia doneness.
Składniki, których będziesz potrzebować
TuńczykTuńczyk
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Podawać tuńczyka na ryżu.
Składniki, których będziesz potrzebować
RyżRyż
TuńczykTuńczyk
7
Skropić 1 łyżką sosu sojowego; posypać 2 łyżkami cebuli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos SojowySos Sojowy
CebulaCebula

Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane

Tuńczyk świetnie komponuje się z Merlotem, Pinot Noir i winem różowym. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Możesz spróbować dwóch winnic Columbia Valley Merlot. Recenzenci bardzo lubią to z 4.2 z 5 Ocena gwiazdkowa i cena około 7 dolarów za butelkę.
Two Vines Columbia Valley Merlot
Two Vines Columbia Valley Merlot
To owocowe wino jest definiowane przez aromaty i smaki malin i czarnych jagód. Ekspresje kawy i kakao ramują środkowe podniebienie, a pikantne, aksamitne wykończenie.
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia43
Magazyn