Tuńczyk zapiekany sezamem z ryżem imbirowo-orzechowym
Sezam-Crusted Tuńczyk z ryżem imbirowo-orzechowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 400 kalorii, 47g białka, oraz 11g tłuszczu. Ten bezmleczny i pescatariański przepis służy 4 i kosztuje 5,86 zł za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odebrać boil-in-bag ryż, steki z tuńczyka żółtopłetwego, zielona cebula, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby wykorzystać ryż można śledzić to danie główne z Pudding Ryżowy jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 73%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Tuńczyk z sezamem z kremem imbirowym, Tuńczyk z sezamem w sosie marchewkowo-imbirowym, oraz Tuńczyk z sezamem w sosie marchewkowo-imbirowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby przygotować ryż, ugotuj ryż zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu, pomijając sól i tłuszcz. Wymieszać w 1/4 szklanki cebuli, sos orzechowy, imbir, i 1/4 łyżeczki soli; zachować ciepło.
Aby przygotować tuńczyka, rozgrzać olej na dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Połączyć tuńczyka i 2 łyżki sosu sojowego w misce, podrzucając delikatnie do herbu.
Tuńczyka posypać 1/4 łyżeczki soli. Drag brzegi tuńczyka w sezamie.
Dodaj tuńczyka na patelnię i gotować 3 minuty z każdej strony lub do pożądanego stopnia doneness.
Podawać tuńczyka na ryżu.
Skropić 1 łyżką sosu sojowego; posypać 2 łyżkami cebuli.