Tuńczyk z mango z kuskusem
Tuńczyk z mango z kuskusem to bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie przepis z 4 porcjami. Jedna porcja zawiera 58 kalorii, 1G białka, oraz 0g tłuszczu. Na 48 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i odbierz miód, sos do szarpania, mango i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 26%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Tuńczyk z mango z kuskusem Mango, Udka Z Kurczaka Z Salsą Mango, oraz Grillowane Mango-Habanero Jerk Chicken dla podobnych receptur.
Instrukcje
W robocie kuchennym połącz mango, szalotkę, SOS jerk, sok z limonki i miód. Proces do gładkiej i przenieść do średniej miski.
Dodaj tuńczyka i włączyć do płaszcza. Przykryć i przechowywać w lodówce przez 3 godziny.
Rozgrzej grill lub brojlery.
Wyjmij tuńczyka z marynaty, doprawić solą i pieprzem i grillować na lekko naoliwionym stojaku lub patelni brojlerów przez 1 do 1 1/2 minut na stronę, dla bardzo rzadkich, lub nieco dłużej dla średnich.
Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane
Merlot, Pinot Noir i wino różowe to świetny wybór do tuńczyka. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Winnice proweniencji Napa Valley Merlot z oceną 4.2 z 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 34 dolarów za butelkę.
![Pochodzenie Winnice Napa Valley Merlot]()
Pochodzenie Winnice Napa Valley Merlot
Nasz Merlot 2006 nie jest nieśmiały, z głębokim, ciemnym odcieniem granatu i bogatymi aromatami bogatej czernicherry, cassis i goździki. Przystępne, zintegrowane taniny ramują obfite ciemne owocesmaki i okryć podniebienie miękkim aksamitem. Długie, owocowe wykończenie, splecione jesiennymi przyprawami,kończy się żywym żurawinowym zingiem. "To bardzo eleganckie wino ze wspaniałego rocznika. Weźto, Miles!"śmieje się winiarz Tom Rinaldi, nawiązując do filmu bokiem.