Tuńczyk w sosie kokosowo-Curry
Tuńczyk z sosem kokosowo-Curry może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis ma 783 kalorie, 58g białka, oraz 37 g tłuszczu na porcję. Na 2,08 zł za porcję, ten przepis okładki 37% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz kolendry, mleko kokosowe, curry w proszku, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia ogromny spoonacular wynik 86%. Podobne przepisy to Tajskie zielone Curry z indykiem i cukinią w zielonym sosie Curry z mleka kokosowego, Sos Curry-Kokosowy, oraz Sos Curry Kokosowy.
Instrukcje
W misce wymieszaj mleko kokosowe, koncentrat tamaryndowca i pastę curry; wymieszaj kolendrę.
Tuńczyka opłukać, osuszyć i obrócić w sosie z mleka kokosowego. Wyciągnij rybę, zachowaj SOS.
Wlać sos do 1-do 1 1/2-quart patelni; doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu, mieszając. Lub doprowadzić do wrzenia w pojemniku bezpiecznym dla mikrofal w kuchence mikrofalowej z pełną mocą (100%). Trzymaj ciepło.
Połóż tuńczyka na lekko naoliwionym grillu na solidnym łóżku z bardzo gorących węgli lub na dużym ogniu na grillu gazowym (możesz trzymać rękę na poziomie grilla tylko 1 do 2 sekund), zamknij pokrywę na grillu gazowym. Gotować tuńczyka, aż dno będzie blady kolor około 1/4 cala do ryby (wyciąć do testu; środek jest czerwony), o 2 protokół. Przekręć tuńczyka szeroką szpatułką i gotuj, aż strona na grillu będzie tego samego koloru, co na górze, a środek nadal będzie różowy do Czerwonego, o 1 minutę dłużej.
Wymieszać orzechy nerkowca do ryżu, łyżka na talerzach, i góry z równych porcjach tuńczyka.
Podawać z ciepłym sosem kokosowo-curry i dodać sól do smaku.
Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane
Tuńczyk świetnie komponuje się z Merlotem, Pinot Noir i winem różowym. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Nickel & Nickel Harris Vineyard Merlot z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 40 dolarów za butelkę.
![Nickel & Nickel Harris Vineyard Merlot]()
Nickel & Nickel Harris Vineyard Merlot
Jasne czerwone owoce, kandyzowana jagoda, śliwka Santa Rosa i mentolowe aromaty łączą się, aby odurzyć nos, ponieważ 2016 Harris Vineyard Merlot wafts ze szkła. Na podniebieniu soczysty i owocowy wpis jest wspierany przez żujące taniny i równoważącą kwasowość, tworząc bujne warstwy, które pokrywają język i wytwarzają miękkie, eleganckie wykończenie.