Tuńczyk Meksykański Tostadas
Meksykański tuńczyk Tostadas jest bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie hor d ' oeuvre. Ten przepis służy 8. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 20g białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 285 kalorii. Na 89 centów za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz tuńczyka klasy sushi, awokado, pestki dyni i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać pestki dyni można śledzić to danie główne z Kora Dyni jako deser. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 56%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Tuńczyk Meksykański Tostadas, Tuna Tostadas, oraz Pieczone Meksykańskie Tostadas dla podobnych receptur.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 177°.
Wytnij 2 rundy z każdej tortilli za pomocą 3-calowego foremki do ciastek.
Posmaruj obie strony tortilli 1 łyżką oleju i posyp 1/2 łyżeczki soli.
Umieścić rundy w 1 warstwie na arkuszach ciastek; piec, aż chrupiące i krawędzie są złote, 10 do 12 minut.
Chipotle ubijamy, pozostałe 2 łyżki oleju, sok z limonki, tequilę, SOS adobo, kminek, cukier i pozostałą 1/4 łyżeczki soli w misce.
Umieść tuńczyka, awokado, 2/3 szalotki i 2 łyżki pestek dyni w innej misce.
Wlać opatrunek na wierzchu i delikatnie wymieszać, aby płaszcz, starając się nie rozbić awokado. Łyżka mieszanki tuńczyka na tortilla rund. Top z pozostałych 1 łyżka pestek dyni i pozostałe 1/3 szalotki.
Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane
Merlot, Pinot Noir i wino różowe to moje najlepsze propozycje do tuńczyka. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Merlot reżysera z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 21 dolarów za butelkę.
![Merlot dyrektora]()
Merlot dyrektora
Nasz Merlot reżyserski 2014 oferuje bujność i okrągłe, pełne podniebienie. Jego zapach ukazuje czerwone i czarne owoce z nutami anyżu i przyprawionego drewna. Soczyste po wejściu wino rozszerza się i staje się aksamitne na podniebieniu dzięki smakom śliwki, loganberry i czarnej wiśni podkreślonym subtelnymi nutami przyprawowymi fasoli espresso i prażonej wanilii. Średnie taniny wspierają ciało tego wina, oferując wyrafinowanie w wykończeniu. Ładnie komponuje się z mostkiem, grillowanymi kotletami wieprzowymi i linguine z pesto.