Tuńczyk (lub ryba lub kurczak) z imbirowym sosem śmietanowym Shiitake

Tuńczyk (lub ryba lub kurczak) z imbirowym sosem śmietanowym Shiitake
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj tuńczyka (lub ryby lub kurczaka) z sosem śmietanowym imbir Shiitake. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 64G białka, 61 g tłuszczu, oraz w sumie 849 kalorii. Ten bezglutenowy i pescatariański przepis służy 4 i kosztuje 12,05 zł za porcję. Udaj się do sklepu i odbierz śmietanę do ubijania, masło, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Niewiele osób robiło ten przepis, a 3 mówiłoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 23 minuty. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 82%. Ten wynik jest doskonały. Spróbuj Tuńczyk zapiekany w sosie imbirowo-śmietanowym Shiitake, Kurczak sezamowy z imbirowym sosem śmietanowym Shiitake, oraz Tuńczyk w sosie imbirowo-grzybowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Piekarnik rozgrzać do 200 stopni.2
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
2
Rozgrzać patelnię na kuchence do średniej wysokości.3 zmiel dużą ilość pieprzu na jednej stronie steków z tuńczyka (pomiń to, jeśli używasz kurczaka i patrz wstęp do instrukcji).4
Składniki, których będziesz potrzebować
Stek Z TuńczykaStek Z Tuńczyka
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
2 Puszki (14 Uncji) Fasoli Cannelloni, Odsączonej2 Puszki (14 Uncji) Fasoli Cannelloni, Odsączonej
3
Dodać olej do patelni. Gdy jest bardzo gorąco, dodać steki z tuńczyka, pieprz stronie w dół. Gotować przez 1-2 minuty na stronę, aż usmażone, ale nadal rzadkie w centrum.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stek Z TuńczykaStek Z Tuńczyka
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
4
Wyjąć z patelni i ogrzać na talerzu, przykrytym folią, w piekarniku 200 stopni.5 na patelni o średniej wysokości, na której smażono tuńczyka (lub kurczaka), dodaj masło, cebulę, imbir i czosnek.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
5
Smażyć przez minutę, tylko do momentu, gdy czosnek stanie się przezroczysty (nie pozwól mu brązowy).6
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
6
Dodać shiitakes i gotować, bez mieszania, aż lekko zbrązowieją.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby ShiitakeGrzyby Shiitake
7
Dodaj sos sojowy i śmietanę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieczeń Z Polędwicy Wieprzowej, PrzyciętaPieczeń Z Polędwicy Wieprzowej, Przycięta
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
8
Niech gotować, aż zgęstnieje na tyle, aby pokryć tył łyżki.
9
Dodaj sok z limonki i kolendrę.7
Składniki, których będziesz potrzebować
Lekko Rozgniecione Awokado HassLekko Rozgniecione Awokado Hass
3 łyżki Oleju Roślinnego3 łyżki Oleju Roślinnego
10
Podawać tuńczyka, ryby lub kurczaka na gorąco na łóżku zieleni.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
ZieloniZieloni
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
11
Dodać puree wasabi obok. Całość polać sosem i udekorować kolendrą lub szczypiorkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Oleju Roślinnego3 łyżki Oleju Roślinnego
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
WasabiWasabi
(najlepiej Bumble Bee Prime Filet Solid Albacore)(najlepiej Bumble Bee Prime Filet Solid Albacore)
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony

Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane

Tuńczyk świetnie komponuje się z Merlotem, Pinot Noir i winem różowym. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Jedno wino, którego możesz spróbować to dwie winorośle Columbia Valley Merlot. MA 4,2 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 7 dolarów.
Two Vines Columbia Valley Merlot
Two Vines Columbia Valley Merlot
To owocowe wino jest definiowane przez aromaty i smaki malin i czarnych jagód. Ekspresje kawy i kakao ramują środkowe podniebienie, a pikantne, aksamitne wykończenie.
TrudnośćŚredni
Gotowe W23 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia51
Magazyn