Turcja-Pesto Calzone
Ten przepis służy 25. Na 27 centów za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 58 kalorii, 3G białka, oraz 2G tłuszczu. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka sera provolone, oscar mayer Deli piersi indyka, Pizza crust, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 13%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Podobne przepisy to Bistro Turcja Calzone, Escarole Calzone: Calzone di Ricottan e Escarola, oraz Pesto & Cranberry Pulpety z indyka z sosem jogurtowym Pesto.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 204°. rozwiń ciasto do pizzy na czystą powierzchnię roboczą. Poklepać do prostokąta o wymiarach 15x11 cali; przeciąć na pół wzdłuż, następnie na pół w poprzek, tworząc cztery prostokąty.
Przykryj każdy prostokąt ciasta 4 plastrami indyka, 1 plastrem sera i 1 łyżką. pesto; fold prostokąt na pół, aby dołączyć wypełnienie. Uszczelnij krawędzie widelcem.
Umieścić na blasze do pieczenia spryskane sprayem do gotowania.
Piec 15 min. albo aż do złotego brązu.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Włoski działa naprawdę dobrze z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Mazzei Fonterutoli Chianti Classico z 4.4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 32 dolarów za butelkę.
![Mazzei Fonterutoli Chianti Classico]()
Mazzei Fonterutoli Chianti Classico
"Dużo mięsa, jagód i śliwek na nosie i podniebieniu. Pełne, z aksamitnymi taninami i długim, bogatym wykończeniem. Dekadencki styl, który lubię. Poważna jakość dla rocznika. W 2002 roku nie było Castello, więc został on zmodernizowany."- Wine Spectatorkolor: głęboki fioletowo-czerwony, ale jasny i wyjątkowo skoncentrowany.Bukiet: niezwykle intensywny i złożony z zapachami wiśni i malin w towarzystwie lekkich, pikantnych odcieni.Smak: wpływ w ustach jest ostry, ale miękki ze względu na znaczną strukturę tanin, w których wyróżniają się te, które są miękkie i dobrze zaokrąglone. Kwasowość łączy się z ciałem wina i pomaga w przekazywaniu przyjemnych doznań ciepła i siły. Wino ma długie wykończenie, które jest niezwykłe dla zwykłego Chianti Classico.