Trójkąty Tofu w kremowym sosie orzechowym z szalotki

Trójkąty Tofu w kremowym sosie orzechowym z szalotki
Need a SOS bezglutenowy i wegański? Trójkąty Tofu w kremowym sosie orzechowym z szalotki może być świetny przepis, aby spróbować. Na 2,93 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 2 porcje z 430 kalorii, 24g białka, oraz 26g tłuszczu każdy. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz ocet ryżowy, sól, szalotki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 56%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Trójkąty Tofu z pikantnym sosem cebulowym, Schłodzone Tofu z szalotki i sosem sojowym, oraz Teriyaki Tofu Trójkąty dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Pokrój Tofu w poprzek na skąpe płyty 1 / 2-calowe, a następnie pokrój każdą płytę na 2 Trójkąty. Zasmaruj papierowymi ręcznikami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
2
Podgrzać dużą patelnię żeliwną lub nieprzywierającą i dodać olej. Gdy gorące, dodać tofu i smażyć na średnim ogniu, aż złoty. Obróć i ugotuj na drugiej stronie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
W międzyczasie połącz wszystkie składniki sosu w małym robocie kuchennym i puree, aż będzie gładka. Posmakuj soli i w razie potrzeby dodaj trochę więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
4
Po zakończeniu tofu, wlać połowę sosu i gotować, aż bulgotanie i częściowo zmniejszona.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
5
Wyłącz ciepło, rozrzuć szalotki i nasiona sezamu na górze i przynieś do stołu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziarna SezamuZiarna Sezamu
Zielona CebulaZielona Cebula
6
Smak
7
Książka, korzystając z bazy danych USDA Nutrition
8
Z tego nie może być Tofu! przez Deborah Madison. © 2000 by Deborah Madison. Wydane przez Broadway Books.Deborah Madison wegetariańskie gotowanie dla wszystkich i pikantny sposób każdy zdobył Nagrodę IACP Julia Child Cookbook of the Year. Wegetariańska kuchnia dla każdego otrzymała również Nagrodę Jamesa Bearda, podobnie jak lokalne smaki, jej najnowsza Książka. Jest także autorką nominowanej do Nagrody Jamesa Bearda This Can ' t Be tofu! i książka kucharska Greens, która jest teraz klasykiem. Mieszka w Galisteo w Nowym Meksyku.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZieloniZieloni
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia13
Rodzaje PotrawSos
Magazyn