Trzy-serowy Piec Makaronowo-serowy
Trzy-serowy makaron z serem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 692 kalorie, 31g białka, oraz 31 g tłuszczu. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.32 za porcję. 17 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 5 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jeśli masz Panko okruchy chleba, mąka, pieprz, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby zużyć masło można śledzić to danie główne z Ciasto Z Masłem Cynamonowym jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 63%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Three Cheese Mac-domowy makaron z serem, Najlepszy wegański ser Mac n' , oraz Wegański makaron z serem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 450 stopni F. płaszcz 3-quart pieczenia naczynia z gotowania sprayu; odstawić, aż będzie gotowy do użycia. Makaron ugotować zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu w dużym garnku.
Odcedzić i wrócić do garnka; przykryć, aby się ogrzać. Boczek gotować, aż chrupiące w dużej patelni.
Zdjąć i osuszyć na ręcznikach papierowych.
3 łyżki masła rozpuścić na średnim ogniu w dużym rondlu.
Dodać cebulę; gotować przez 5 minut, od czasu do czasu mieszając. Wymieszać z mąką, solą i pieprzem. Wymieszać z mlekiem. Gotować, stale mieszając, aż zgęstnieje i bąbelki.
Stopniowo dodawać ser cheddar, ser provolone i 1/3 szklanki sera Asiago, ciągle mieszając, aż sery się stopią i sos jest gładki. Sos serowy wymieszać z ugotowanym makaronem. Boczek pokruszyć i wymieszać z makaronem.
Przenieść mieszaninę do naczynia do pieczenia.
[Wskazówka dotycząca CZYSZCZENIA: gdy blat kuchenki jest chłodny, wytrzyj wszelkie rozpryski oleju lub wycieki chusteczkami dezynfekującymi Clorox®*. Po zakończeniu przemyć ręce.]
Połączyć panko, pozostałe 1/4 szklanki sera Asiago, i 1 łyżeczka roztopionego masła w małej misce.
Makaron posypać mieszaniną panko.
Piec przez 10 minut lub do góry jest złoty kolor.
Odstawić na 10 minut przed podaniem.