Trzcina jagnięca duszona w portach

Trzcina jagnięca duszona w portach
Port-duszone jagnięce Shanks może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 3 porcje z 459 kalorii, 41g białka, oraz 11g tłuszczu każdy. Na 4,16 zł za porcję, ten przepis okładki 34% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Udaj się do sklepu i odbierz port, pomarańcze, pory i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby korzystać z portu można śledzić to danie główne z Szewc Portowy jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 86%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Jagnięcina z czosnkiem i Porto - Szybkowar, Duszone Golonki Jagnięce, oraz Duszone Golonki Jagnięce dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Wykończ końce korzeniowe, grube wierzchołki i zewnętrzne warstwy z porów; porów przeciąć na pół wzdłuż. Spłucz pod bieżącą wodą, przerzucając warstwy, aby wypłukać ziarno. Grubo posiekać.
Składniki, których będziesz potrzebować
PorPor
WodaWoda
2
Wlać olej do holenderskiego piekarnika 6-do 8-quart lub patelni żaroodpornej na średnim ogniu. Na gorąco dodajemy pory i czosnek; często mieszamy, aż pory będą zwiotczałe, około 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
PorPor
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec HolenderskiPiec Holenderski
PatelniaPatelnia
3
W międzyczasie opłucz jagnięce golonki i osusz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Trzcina JagnięcaTrzcina Jagnięca
4
Dodaj jagnięcinę, 1 szklanka wody, plastry pomarańczy, port, Cointreau, 1/2 łyżeczki soli i 1/2 łyżeczki pieprzu na patelnię. Przykryj i przynieś na wolnym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Plastry PomarańczyPlastry Pomarańczy
CointreauCointreau
PieprzPieprz
WodaWoda
JagnięcinaJagnięcina
PortPort
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Przenieś patelnię do 325 regularnego lub konwekcyjnego piekarnika i piec, aż jagnięcina będzie bardzo miękka po przekłuciu, 2 do 2 1/2 godziny. Sprawdź od czasu do czasu; jeśli patelnia będzie zbyt sucha, dodaj wodę, 1/4 szklanki na raz, w razie potrzeby. Odkryć i piec, aż mięso jest dobrze rumiane, 10 do 20 minut dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
JagnięcinaJagnięcina
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
6
Podawać z patelni lub łyżki do szerokiej, płytkiej miski.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
PatelniaPatelnia
7
Dodaj więcej soli i pieprzu do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje3
Ocena Zdrowia55
Magazyn