Truskawkowo-migdałowa kruszonka
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj kruszonki truskawkowej i migdałowej. Na 2,27 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 12g białka, 43g tłuszczu, oraz w sumie 691 kalorii. Ten przepis służy 6. Jest idealny do Dzień Matki. Ten przepis jest lubiany przez 3 smakoszy i kucharzy. Mieszanka masła, cukru turbinado, proszku do pieczenia i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 60%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Chuda Truskawkowa Migdałowa Kruszonka, Chrupiąca truskawka z kruszonką z masła migdałowego (Paleo + Vegan), oraz Migdałowe Ciasto Wiśniowe Z Kruszonką dla podobnych receptur.
Instrukcje
Gdybym miał wybrać jedną rzecz, której gotowanie nie mogłoby poprawić, włożyłbym dobre pieniądze, że byłaby to zła (jak w niedojrzałej i bez smaku) truskawka. Byłbym prawie zakłopotany nawet przyznając się do próby poprawy, gdyby nie fakt, że przeczytałem artykuł Simona Hopkinsona, szanowanego brytyjskiego szefa kuchni, w którym doradzał użycie wspomnianych truskawek w cieście. Tak zrobiłem. Cóż, to nie do końca prawda: jestem leniwieszy od niego, więc zrobiłem kruszonkę. Nie wiem co, jak i dlaczego to się stało, ale to jest okruch marzeń. Piekarnik nie zmienia jagód w czerwono zabarwioną papkę śluzu, ale w jagodowe intensywne wybuchy delikatnej soczystości. To nic innego jak alchemia: bierzecie najokrutniejsze, najbardziej chrupiące truskawki z supermarketu, polewacie je migdałowym, maślanym gruzem, pieczecie i zamieniacie w smak angielskiego lata w chłodny dzień. Naturalnie, podawać z rzęsami kremu: uważam, że jest to obowiązkowe, a nie opcjonalne.;
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Do naczynia do ciasta włożyć pokrojone truskawki (ja używam okrągłego) i posypać nimi cukier, migdałowy posiłek i ekstrakt waniliowy. Dać danie dobry shake lub dwa wymieszać składniki.
Teraz do kruszonki: mąkę i proszek do pieczenia włóż do miski i natrzyj zimne, pokrojone w kostkę masło między kciukiem a palcami (lub w wolnostojącym mikserze).Kiedy skończysz z nim, powinien przypominać szorstką, bladą płatki owsiane. Wymieszaj widelcem pokrojone migdały i cukier turbinado.
Przełóż to na mieszaninę truskawek, pokrywając truskawki równą warstwą i dając trochę prasy na krawędziach naczynia. Ustaw naczynie na blasze z ciastkami i piecz w piekarniku przez 30 minut, w tym czasie kruszonka przyciemni się do bladego złota, a niektóre różowo-czerwone soki będą przesiąkać i bulgotać na brzegach.
Odstawić na 10 minut przed podaniem, i pamiętaj, aby umieścić dzban schłodzonej śmietany na stole obok.
Zanotuj: kruszonkę można zmontować 1 dzień wcześniej. Przykryć folią i przechowywać w lodówce do czasu potrzebnego.
Piec zgodnie z zaleceniami w przepisie, ale pozwalając dodatkowe 5 do 10 minut czasu gotowania i sprawdzić crumble jest gorący w środku.
Uwaga: polewa kruszonka może być wykonana i zamrożona w plastikowych torebkach do wielokrotnego zamykania przez okres do 3 miesięcy.
Posypać polewą bezpośrednio z zamrażarki owocami, rozbijając dłońmi duże grudki. Zmontowana, ale nie spakowana kruszonka może być zamrożona, owinięta w podwójną warstwę folii z tworzywa sztucznego i warstwę folii aluminiowej, przez okres do 3 miesięcy. Rozmrażać przez 24 godziny w lodówce i piec jak wyżej.