Truskawkowo-migdałowa kruszonka

Truskawkowo-migdałowa kruszonka
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj kruszonki truskawkowej i migdałowej. Na 2,27 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 12g białka, 43g tłuszczu, oraz w sumie 691 kalorii. Ten przepis służy 6. Jest idealny do Dzień Matki. Ten przepis jest lubiany przez 3 smakoszy i kucharzy. Mieszanka masła, cukru turbinado, proszku do pieczenia i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 60%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Chuda Truskawkowa Migdałowa Kruszonka, Chrupiąca truskawka z kruszonką z masła migdałowego (Paleo + Vegan), oraz Migdałowe Ciasto Wiśniowe Z Kruszonką dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Gdybym miał wybrać jedną rzecz, której gotowanie nie mogłoby poprawić, włożyłbym dobre pieniądze, że byłaby to zła (jak w niedojrzałej i bez smaku) truskawka. Byłbym prawie zakłopotany nawet przyznając się do próby poprawy, gdyby nie fakt, że przeczytałem artykuł Simona Hopkinsona, szanowanego brytyjskiego szefa kuchni, w którym doradzał użycie wspomnianych truskawek w cieście. Tak zrobiłem. Cóż, to nie do końca prawda: jestem leniwieszy od niego, więc zrobiłem kruszonkę. Nie wiem co, jak i dlaczego to się stało, ale to jest okruch marzeń. Piekarnik nie zmienia jagód w czerwono zabarwioną papkę śluzu, ale w jagodowe intensywne wybuchy delikatnej soczystości. To nic innego jak alchemia: bierzecie najokrutniejsze, najbardziej chrupiące truskawki z supermarketu, polewacie je migdałowym, maślanym gruzem, pieczecie i zamieniacie w smak angielskiego lata w chłodny dzień. Naturalnie, podawać z rzęsami kremu: uważam, że jest to obowiązkowe, a nie opcjonalne.;
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 łyżki Niskosłodzonej Konfitury Truskawkowej1/2 łyżki Niskosłodzonej Konfitury Truskawkowej
Posiekane, łuskane, Prażone I Solone PistacjePosiekane, łuskane, Prażone I Solone Pistacje
1 Do 2 łyżek Soku Z Cytryny, Opcjonalnie1 Do 2 łyżek Soku Z Cytryny, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman WebWzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman Web
2
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman WebWzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman Web
3
Do naczynia do ciasta włożyć pokrojone truskawki (ja używam okrągłego) i posypać nimi cukier, migdałowy posiłek i ekstrakt waniliowy. Dać danie dobry shake lub dwa wymieszać składniki.
Składniki, których będziesz potrzebować
(polecane: Pillsbury Grands! Biscuits)(polecane: Pillsbury Grands! Biscuits)
1/2 łyżki Niskosłodzonej Konfitury Truskawkowej1/2 łyżki Niskosłodzonej Konfitury Truskawkowej
Piekarzy Lub Najdrobniejszego CukruPiekarzy Lub Najdrobniejszego Cukru
Gruby Czerwony CukierGruby Czerwony Cukier
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Drobno Posiekane Orzechy Pekan, Plus Trochę Do PodaniaDrobno Posiekane Orzechy Pekan, Plus Trochę Do Podania
4
Teraz do kruszonki: mąkę i proszek do pieczenia włóż do miski i natrzyj zimne, pokrojone w kostkę masło między kciukiem a palcami (lub w wolnostojącym mikserze).Kiedy skończysz z nim, powinien przypominać szorstką, bladą płatki owsiane. Wymieszaj widelcem pokrojone migdały i cukier turbinado.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier TurbinadoCukier Turbinado
Migdały W PlasterkachMigdały W Plasterkach
1 1/3 Szklanki Melasy1 1/3 Szklanki Melasy
Płatki OwsianePłatki Owsiane
8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Naturalna Mieszanka Do CiastNaturalna Mieszanka Do Ciast
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
5
Przełóż to na mieszaninę truskawek, pokrywając truskawki równą warstwą i dając trochę prasy na krawędziach naczynia. Ustaw naczynie na blasze z ciastkami i piecz w piekarniku przez 30 minut, w tym czasie kruszonka przyciemni się do bladego złota, a niektóre różowo-czerwone soki będą przesiąkać i bulgotać na brzegach.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 łyżki Niskosłodzonej Konfitury Truskawkowej1/2 łyżki Niskosłodzonej Konfitury Truskawkowej
Owocowy Roll-upOwocowy Roll-up
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
Wzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman WebWzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman Web
6
Odstawić na 10 minut przed podaniem, i pamiętaj, aby umieścić dzban schłodzonej śmietany na stole obok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)
7
Zanotuj: kruszonkę można zmontować 1 dzień wcześniej. Przykryć folią i przechowywać w lodówce do czasu potrzebnego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
8
Piec zgodnie z zaleceniami w przepisie, ale pozwalając dodatkowe 5 do 10 minut czasu gotowania i sprawdzić crumble jest gorący w środku.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman WebWzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman Web
9
Uwaga: polewa kruszonka może być wykonana i zamrożona w plastikowych torebkach do wielokrotnego zamykania przez okres do 3 miesięcy.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4 I Nr 2Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4 I Nr 2
10
Posypać polewą bezpośrednio z zamrażarki owocami, rozbijając dłońmi duże grudki. Zmontowana, ale nie spakowana kruszonka może być zamrożona, owinięta w podwójną warstwę folii z tworzywa sztucznego i warstwę folii aluminiowej, przez okres do 3 miesięcy. Rozmrażać przez 24 godziny w lodówce i piec jak wyżej.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Niesolonego Masła, Roztopionego, Plus 2 łyżki Nieroztopionego1 łyżka Niesolonego Masła, Roztopionego, Plus 2 łyżki Nieroztopionego
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
Wzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman WebWzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman Web
TrudnośćTwardy
Gotowe W50 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia11
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn