Truskawkowo-czekoladowe pieczone Alaska
Truskawka i czekolada pieczone Alaska może być tylko przystawka szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 9g białka, 32G tłuszczu, oraz w sumie 685 kalorii. Na 1,36 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz mąkę uniwersalną, masło, czekoladę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Dzień Matki będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 29%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Spróbuj Truskawka Pieczona Alaska, Pieczona Alaska z sorbetem kokosowym i lodami czekoladowymi, oraz Double Chocolate Peanut Butter Oreo Baked Alaska dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177°. masło 9x9x2-calowa metalowa patelnia do pieczenia; dno linii papierem do pieczenia. Wymieszaj słodko-gorzką czekoladę, masło i niesłodzoną czekoladę w małym rondlu na małym ogniu, aż czekoladki stopią się i mieszanina będzie gładka. Fajne 10 minut.
Ubić 3/4 szklanki cukru i jaj w dużej misce, aż dobrze wymieszane, o 1 minutę.
Ubij w mieszance czekoladowej. Przesiać mąkę, kakao, proszek do pieczenia i sól; wymieszać, aby wymieszać.
Przenieść ciasto do przygotowanej patelni.
Piec ciasto, aż top wygląda sucho i tester włożony do środka wychodzi z jakimś grubym lepkim cieście dołączone, o 17 protokół. Fajne ciasto na patelni do temperatury pokojowej.
Pokrój ciasto na patelni.
Umieść deskę do krojenia na patelni i odwróć, stukając ciasto. Odklej pergamin. Używając 3-calowego okrągłego noża, wytnij 6 rund ciasta (zachowaj pozostałe ciasto do innego użytku). Linia mała blacha do pieczenia z pergaminem. Ułóż rund ciasto na przygotowanym arkuszu. Używając 2 1/4-do 2 1/2-calowej miarki do lodów, umieść miarkę lodów truskawkowych na środku każdej rundy, pozostawiając około 1/4-calowej gładkiej granicy. Zamrażać, aż lody będą twarde, około 2 godzin.
Połączyć pozostałe 3/4 szklanki cukru i białka w dużej metalowej misce. Ustaw miskę na rondlu delikatnie gotującej się wody i ubijać, aż mieszanina jest bardzo ciepła, o 2 protokół.
Wyjąć miskę z wody. Za pomocą miksera elektrycznego, beat bezy z dużą prędkością, aż bardzo gruby i kędzierzawy, o 2 protokół.
Umieść blachę do pieczenia z okrągłymi ciastami na powierzchni roboczej. Kopiec 2 czubate łyżki bezy na szczycie lodów na 1 torcie.
Rozłóż bezę równomiernie na pokrycie, uszczelniając bezę do zwykłej granicy ciasta i obracając dekoracyjnie. Powtórz z pozostałymi deserami. Zamrażać odkryte na blasze do bezy jest stałe, co najmniej 2 godziny i do 2 dni.
Rozgrzej piekarnik do 260°.
Desery przenieść jeszcze na blasze do pieczenia z zamrażarki bezpośrednio do piekarnika.
Piec, aż beza będzie głęboko brązowy w miejscach, obracając arkusz w razie potrzeby nawet gotowania, o 3 protokół.