Truskawkowo-czekoladowe pieczone Alaska

Truskawkowo-czekoladowe pieczone Alaska
Truskawka i czekolada pieczone Alaska może być tylko przystawka szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 9g białka, 32G tłuszczu, oraz w sumie 685 kalorii. Na 1,36 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz mąkę uniwersalną, masło, czekoladę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Dzień Matki będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 29%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Spróbuj Truskawka Pieczona Alaska, Pieczona Alaska z sorbetem kokosowym i lodami czekoladowymi, oraz Double Chocolate Peanut Butter Oreo Baked Alaska dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 177°. masło 9x9x2-calowa metalowa patelnia do pieczenia; dno linii papierem do pieczenia. Wymieszaj słodko-gorzką czekoladę, masło i niesłodzoną czekoladę w małym rondlu na małym ogniu, aż czekoladki stopią się i mieszanina będzie gładka. Fajne 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słodko-gorzka CzekoladaSłodko-gorzka Czekolada
Niesłodzona Czekolada Do PieczeniaNiesłodzona Czekolada Do Pieczenia
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do PieczeniaPapier Do Pieczenia
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
PiekarnikPiekarnik
2
Ubić 3/4 szklanki cukru i jaj w dużej misce, aż dobrze wymieszane, o 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
3
Ubij w mieszance czekoladowej. Przesiać mąkę, kakao, proszek do pieczenia i sól; wymieszać, aby wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Proszek Do PieczeniaProszek Do Pieczenia
CzekoladaCzekolada
Kakao W ProszkuKakao W Proszku
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
4
Przenieść ciasto do przygotowanej patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Piec ciasto, aż top wygląda sucho i tester włożony do środka wychodzi z jakimś grubym lepkim cieście dołączone, o 17 protokół. Fajne ciasto na patelni do temperatury pokojowej.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
6
Pokrój ciasto na patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
Umieść deskę do krojenia na patelni i odwróć, stukając ciasto. Odklej pergamin. Używając 3-calowego okrągłego noża, wytnij 6 rund ciasta (zachowaj pozostałe ciasto do innego użytku). Linia mała blacha do pieczenia z pergaminem. Ułóż rund ciasto na przygotowanym arkuszu. Używając 2 1/4-do 2 1/2-calowej miarki do lodów, umieść miarkę lodów truskawkowych na środku każdej rundy, pozostawiając około 1/4-calowej gładkiej granicy. Zamrażać, aż lody będą twarde, około 2 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lody TruskawkoweLody Truskawkowe
LodyLody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Do Lodówłyżka Do Lodów
Papier Do PieczeniaPapier Do Pieczenia
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
PatelniaPatelnia
8
Połączyć pozostałe 3/4 szklanki cukru i białka w dużej metalowej misce. Ustaw miskę na rondlu delikatnie gotującej się wody i ubijać, aż mieszanina jest bardzo ciepła, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Białka JajBiałka Jaj
CukierCukier
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
TrzepaczkaTrzepaczka
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
9
Wyjąć miskę z wody. Za pomocą miksera elektrycznego, beat bezy z dużą prędkością, aż bardzo gruby i kędzierzawy, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
10
Umieść blachę do pieczenia z okrągłymi ciastami na powierzchni roboczej. Kopiec 2 czubate łyżki bezy na szczycie lodów na 1 torcie.
Składniki, których będziesz potrzebować
LodyLody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
11
Rozłóż bezę równomiernie na pokrycie, uszczelniając bezę do zwykłej granicy ciasta i obracając dekoracyjnie. Powtórz z pozostałymi deserami. Zamrażać odkryte na blasze do bezy jest stałe, co najmniej 2 godziny i do 2 dni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
12
Rozgrzej piekarnik do 260°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
13
Desery przenieść jeszcze na blasze do pieczenia z zamrażarki bezpośrednio do piekarnika.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
14
Piec, aż beza będzie głęboko brązowy w miejscach, obracając arkusz w razie potrzeby nawet gotowania, o 3 protokół.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
15
Przenieś na talerze.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia4
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn