Truskawki balsamiczne z bitym serem Mascarpone
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj truskawek balsamicznych z bitym serem Mascarpone. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 280 kalorii, 4G białka, oraz 17g tłuszczu na porcję. Na $3.39 za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz ekstrakt z wanilii, śmietanę do bicia, ser mascarpone i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Z łyżeczką wynik 53%, to danie jest solidne. Spróbuj Bazylia balsamiczna truskawki i bita feta Grillowany ser na # SundaySupper, Macerowane truskawki z mascarpone bitą śmietaną, oraz Ricotta-Mus Mascarpone z truskawkami balsamicznymi dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz ocet, 2 łyżeczki cukru i sok z cytryny w ciężkim małym rondlu. Mieszaj na średnim ogniu, aż cukier się rozpuści. Gotować, aż syrop zmniejszy się do skąpej 1/4 szklanki, o 3 protokół.
Przenieść do małej miski; całkowicie ostudzić. (Można dokonać 2 dni wcześniej. Przykryć i przechowywać w lodówce.)
Połącz mascarpone, śmietanę, wanilię i 2 łyżki cukru w średniej misce.
Ubijać, aż utworzą się gęste, miękkie szczyty. Przykryć i przechowywać w lodówce do 4 godzin.
Połączyć jagody i pozostałe 2 łyżki cukru w dużej misce; skropić syropem balsamicznym i wrzucić do blend.
Odstawić na 30 minut, od czasu do czasu mieszając.
Podzielić jagody i syrop pomiędzy 6 kielichów. Top z mascarpone mieszaniny.
* Włoski serek śmietankowy, dostępny na włoskich rynkach i w wielu supermarketach.