Truflowy filet z wołowiny kanapki
Truflowany filet z wołowiny kanapki może być dobrym przepisem na rozszerzenie repertuaru dania głównego. Na 2,48 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 35g białka, 24g tłuszczu, oraz w sumie 539 kalorii. Ten przepis służy 6. Mieszanka wołowiny, sól koszerna i grubo zmielony pieprz, masło truflowe i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Ten przepis od Foodnetwork ma 110 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 50 minut. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 78%. Spróbuj Kanapki Z Filetem Tofu "Fish", Kanapki Z Filetem Rybnym Cytrynowo-Pieprzowym, oraz Kanapki Z Filetem Z Kurczaka Z Grilla dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 500 stopni F. (upewnij się, że piekarnik jest bardzo czysty!)
Ułóż wołowinę na patelni i osusz ją papierowym ręcznikiem.
Rozłóż masło na całej wołowiny rękami.
Wołowinę posypać równomiernie 1 1/2 łyżeczki soli i 1 1/2 łyżeczki pieprzu. Piecz dokładnie 22 minuty na rzadkie i 25 minut na średnio rzadkie.
Wyjmij wołowinę z piekarnika, przykryj szczelnie folią aluminiową i pozostaw w temperaturze pokojowej na 15 minut.
Usunąć sznurki i pokroić filet o grubości około 1/4 cala.
Otwórz bagietki wzdłuż, ale nie do końca.
Dolną połówkę rozłożyć obficie masłem truflowym. Wierzchu warstwą pokrojonej wołowiny i posypać solą i pieprzem.
Używając obieraczki do warzyw, ogolić parmezan na cienkie odłamki i rozrzucić odłamki na pokrojonej wołowiny na każdej kanapce. Na koniec posypać liśćmi rukoli. Złożyć wierzchy kanapek, pokroić każdą bagietkę po przekątnej w 3 lub 4 kanapki i od razu podawać.